Bez obzira na to koliko imate godina, sigurni smo da se za vrijeme praznika svi vratite u djetinjstvo, a mi vam donosimo neke od sjajnih filmova koje će vam sigurno probuditi uspomene na najbezbrižnije dane

Ubistvo u Orient Expressu

Raskošna vožnja vozom kroz Europu brzo se pretvara u uzbudljiv misterij koji uključuje trinaest stranaca, jedno ubistvo, a svi su osumnjičeni. Hercule Poirot je u Orient Expressu i prepoznaje vrlo bliskog prijatelja. Zbog snijega su zaglavili na Balkanu, između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Iduće jutro Samuel Edward Ratchett (Johnny Depp) nađen je izboden (12 uboda nožem) u svom kupeu. U vozu je s Poirotom bilo 13 osoba koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ali to se promijeni kada se otkrije pravi identitet ubijenog i većine ostalih u vozu. Napeta adaptacija jedne od omiljenih krimi romana najpoznatije spisateljice žanra Agathe Christie – Ubistvo u Orient Expressu, možete pogledati u svim kinima.

 Sam u kući

Posljednjih 20 godina, a i duže, blagdanski dani gotovo su nezamislivi bez briljantnog Kevina i njegovih dogodovština. Kevin McCallister je dječak koji se s porodicom sprema na putovanje u Francusku gdje će provesti božićne praznike. Užurbano spremanje u porodičnoj kući ne dira previše flegmatičnog Kevina koji ne uspijeva privući pažnju niti jednog člana porodice. Naposljetku ostaje zaboravljen i sam u kući što isprva niko ne primjećuje. Tad na scenu stupaju Harry i Marv, pljačkaši čija je specijalnost “olakšavanje” bogataša za vrijeme praznika. Na njihovoj listi je i kuća McCallisterovih, ali tu je isprva preplašeni Kevin koji ubrzo dolazi k sebi i priprema obranu svog doma postavljajući brdo zamki za neželjene goste.

 Zapravo ljubav

Zapravo ljubav šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namijenjena romanticima kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tokom filma međusobno isprepliću. Ljubav u mnogim njenim formama i izvrsni glumci i zanimljivi likovi od početka do kraja filma intrigiraju i privlače gledatelja, uvlačeći ga u čarobni svijet ljubavi.

 Kako preskočiti Božić


Luther i Nora planiraju da preskoče Božić i odu na krstarenje. Njihova kći Blair je u Peruu te njih dvoje odluče zaboraviti ukrase, kolače i božićne zabave i sve to zamijeniti krstarenjem Karipskim otočjem. Cijeli plan pada u vodu kada Luther i Nora prime telefonski poziv svoje kćeri, koja im javlja da ipak dolazi kući za Božić.