Uz ovaj recept obradujte svoje najmilije

Priredila: Mirjana Šmit

Sastojci za biskvit:

– 8 bjelanaca

– 100 g šećera

– 0,5 dl ulja

– 30 g gustina

– 100 g kokosovog brašna

– 6 g praška za pecivo

Sastojci za kremu:

– 6 dl mlijeka

– 8 žumanaca

– 50 g gustina

– 50 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 130 g maslaca

Dodaci kremi:

– 50 g čokolade za kuhanje

– 100 g oguljenih mljevenih lješnjaka

– 100 g mljevenog plazma keksa

– 4 kašičice mlijeka

– 50 g bijele čokolade

Priprema:

Biskvit

Bjelanca sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliki pekač (40cm x 30cm) obložen masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 12 min. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.

Krema

Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom, te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.

Kremu podijeliti na tri jednaka dijela.

U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i mljevene oguljene lješnjake. Kremom premazati biskvit (ne rolati) i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema. U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenog keksa i 4 kašičice hladnog mlijeka. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.

Roladu hladiti u frižideru dok se priprema treća krema. U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu, te premazati roladu, ukrasiti keksom i hladiti u frižideru oko 10 sati.