Vlasnica medicinsko-kozmetičkog salona Modis u Sarajevu, aromaterapeutkinja i diplomirana kozmetologinja, osluškujući potrebe brojnih klijentica, prije četiri godine lansirala je liniju kozmetike Riri Sensual Beauty – na veliko oduševljenje brojnih pripadnica ljepšeg spola

Munira Rira Mahmutović, vlasnica medicinsko-kozmetičkog salona Modis u Sarajevu, aromaterapeutkinja i diplomirana kozmetologinja od djetinjstva gaji ljubav prema ljepoti i modi. Trudom, borbom i velikim zalaganjem ostvarila je svoj san – izabravši za svoje zanimanje savršen spoj kozmetike, medicine i mode. Poznata je i kao veliki humanitarac, koja se rado odaziva brojnim dobrotvornim akcijama.

Dodatno educiranje

Rira kako je, od milja, zovu prijatelji i kolege rođena je u Zvorniku, a zbog ratnih dešavanja u našoj zemlji odlazi u glavni grad Austrije – Beč, gdje je završila osnovnu školu, nakon čega dolazi u Sarajevo.

– Želja mi je uvijek bila otvoriti vlastiti salon, pa sam zbog toga upisala Srednju medicinsku školu, smjer fizioterapeut. Moja ljubav bila je i moda. Sjećam se da sam s 15 godina tražila od roditelja da mi kupe šivaću mašinu. Već u tim godinama imala sam ideje za vlastite kreacije… – kaže na početku našeg razgovora ova svestrana dama.

Po završetku srednje škole radila je, kao viši fizioterapeut, na KCUS-u, te kao prevodilac njemačkog jezika. No, brzo odlučuje napustiti taj posao, kako bi konačno ostvarila svoju dugogodišnju želju za otvaranjem salona.

– Frizersko kozmetički salon Modis otvorila sam 2004. godine s bratom Ahmetom Mahmutovićem, koji je danas vlasnik najpopularnijeg frizerskog salona pod istim brendom u Njemačkoj. Ahmet je uzor mom sinu Benjaminu (16), koji želi krenuti daidžinim stopama. Modis je na početku bio salon, gdje su dame mogle otići na najkvalitetniju frizuru, ali i masažu. Također, odlučila sam i nadograditi svoje znanje, završivši višu aromaterapijsku školu, te kozmetologiju – kako bih se mogla dodatno baviti estetsko-kozmetološkim tretmanima koje i danas radim.  

Munira je, osluškujući potrebe brojnih klijentica, prije četiri godine lansirala liniju kozmetike Riri Sensual Beauty – na veliko oduševljenje brojnih pripadnica ljepšeg spola.

– Promocija brenda bila je upriličena u Domu mladih, kojoj su se odazvali svi mediji. Bio je to jedan od najemotivnijih trenutaka u mom životu. Bura emocija smjenjivala se dok sam izlazila na scenu Doma mladih da pozdravim goste i predstavim ono na čemu sam vrijedno radila – prisjetila se Rira.

Ljubav prema modi

Godine 2007. postaje članica i predsjednica žirija Miss planete zemlje BiH. Nakon dugogodišnjeg rada kao članica žirija – dobiva poziv i iz susjedne nam Hrvatske, gdje se ostvarila u ulozi članice žirija – Metropolitan Top Model Look Hrvatske.

– Učestvovala sam i u stiliziranju djevojaka koje su se takmičile, donosila novitete, te nametala kako svjetske, a tako i lične ideje i trendove. Iz svega toga rodila se ideja za još jednim projektom. S obzirom na to da dugo godina oblačim i radim na stajlingu osoba iz svijeta mode, politike, show biznisa – 2018. godine pokrećem svoj vlastiti brend Riri Fashion Iste godine napravila sam i prvi Beauty Show Room u BiH u kojem dame mogu srediti svoje tijelo i lice, u suštini dobiti full make-over, photoshooting, styling, make-up.

Put do uspjeha nije bio lagan

 Pored brojnih poslovnih uspjeha, Munira je i porodično ostvarena žena, supruga je i majka. Podrška njene porodice joj je na prvom mjestu.

 – Put do uspjeha nije bio lagan. Iako sam prije četiri godine imala najteži oblik moždanog udara i bila na intenzivnoj njezi, nikada nisam razmišljala o odustajanju. Imala sam dosta želja i ciljeva… Danas, kada to sve sagledam mogu reći da sam veliki dio i ostvarila. Volim se družiti i upoznavati različite ljude, širim krug svojih prijatelja. Ponosna sam na činjenicu što sam mnogim damama kroz posao postala uzor kao beauty & fashion expert, te psiholog, a dobar savjet, kroz moje iskustvo, rado prihvataju.