Boje jeseni pretvorite u vrhunske specijalitete

Priredila: Mirjana Šmit (vlasnica je bloga i Instagram profila Od slatkoga slađe)

Sastojci potrebni za juhu s cimetom:

– 1 kašičica ulja

– 1 glavica luka

– 2 mrkve

– 1 muškatna tikva

– 1 butternut tikva

– 100 g crvene leće

– oko 1 l povrtnog temeljca

– 2 režnja bijelog luka

– chilli

– đumbir u prahu

– sol

– biber

– cimet

– 2 dl kokosovog mlijeka

Sastojci za ukrašavanje:

– rezani orašasti plodovi

– rezani peršin

Na ulju pržiti narezani luk, dodati povrće – narezano na kockice. Pržiti nekoliko minuta, te preliti povrtnim temeljcem (temeljac dodavati postepeno). Nakon nekoliko minuta dodati leću i začine, te kuhati dok povrće nije meko. Juhu usitniti štapnim mikserom, uliti kokosovo mlijeko i prokuhati. Juhu ukrasiti rezanim orašastim plodovima i peršunom, te poslužiti toplu. Jesenja juha može se praviti i s drugim vrstama tikvi, te dodati i povrće po želji. Svaka jesenja juha može se oplemeniti jabukom ili kruškom.