LADIES IN AWARDS 2020.

SRĐAN LAZOVIĆ

 Volio bih da ljudi uvijek prave bolje izbore u životu

Srđan Lazović profesionalnu karijeru počinje u prvoj demokratskoj Vladi Republike Srbije, a nakon toga prelazi u duhansku industriju u kojoj uspješno pliva i poslije petnaest godina. Tokom tog vremena radio je na velikim projektima i susretao se s brojnim izazovima širom Balkana. Posljednje skoro tri godine stanovnik je Sarajeva i veoma ponosan na činjenicu da je IQOS lansiran kod nas u periodu njegovog mandata.

EMIR GANIĆ

 Nema kratica na putu ka izvrsnosti

 

Emir Ganić izvršni direktor i professor na Univerzitetu School of Science and Technology, jedan je od onih koji su nakon školovanja u inostranstvu stečeno znanje odlučili prenositi mladim generacijama. Radio je kao softverski inženjer i software tester za WhiteField Computers, te kao programer za Hewlett Packard u HERMES SOFTLabu u BiH. Godine 2010. postavljen je za predavača u području softverskog inženjerstva i informacijskih sistema, a 2015. postao je izvršni direktor SSST-a.

ADMIR MURTEZIĆ

 

Uspjeh je uvijek rezultat timskog rada

Direktor sektora korporativnih komunikacija Ziraatbank BH, Admir Murtezić,  kaže da recept za sreću u životu leži u slobodi, jednakosti i jednostavnosti. Upravo na takav način on već pet godina rukovodi uspješnim timom donoseći svojoj kući inovativna i kreativna rješenja u oblasti bankarstva. Njegov poslovni kodeks u odnosu prema ljudima uvijek se bazirao na dvije stvari – obostranoj iskrenosti i poštenju, jer samo takav odnos s kolegama i uposlenicima može donijeti pravi rezultat.

 ALMIR BADNJEVIĆ

 

Sve uspjehe ostvario sam iz BiH

 Almir Badnjević – doktorirao je na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu, a već 12 godina angažiran je u akademskim krugovima i vlastitom biznisu. Direktor je laboratorije za verifikaciju i testiranje medicinskih uređaja Verlab, te angažiran kao profesor na Odsjeku za genetiku i bioinženjering i prirodne nauke na Internacionalnom Burch Univerzitetu, a docent je na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu. Član je uprave Evropske organizacije za medicinski i biološki inženjering (EAMBES) i Kliničkog inženjeringa pri međunarodnoj organizaciji( IFMBE).

DAVOR ČIČIĆ

 Na pravom putu

Poslovni put Davora Čičića, direktora Sarajevskog kiseljaka, odvijao se postepeno, te je, uvijek, išao u dobrom smjeru – kroz stečeno znanje, praksu i kroz funkcije od onih nižih rukovodećih, pa do današnjih visokih. Njegova sreća bila je što je, u svom poslovnom okruženju, uvijek bio u timu s ljudima koji su svoje znanje i iskustvo bili spremni nesebično podijeliti i prenijeti, od kojih je mogao naučiti, te što je imao rukovodioce koji su znali prepoznati trud i rad, te isti nagraditi napretkom u karijeri.

KARLHEINZ DOBIGG

 Digitalna strategija imperativ je budućnosti

Bankarska karijera Karlheinz Dobnigga počinje prije skoro 25 godina, tokom kojih je radio na rukovodećim pozicijama u nekoliko različitih banaka. Funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini obavlja od 2014. godine, dok je prije toga radio u Raiffeisen banci obnašajući ulogu člana Uprave. Također, predsjednik je i Nadzornog odbora Raiffeisen LEASING d.o.o. Sarajevo i član Nadzornog odbora Raiffeisen INVEST d.o.o. Sarajevo.

 GREGOR ČOROKALO

 Kako daješ, tako ti se i vraća!

Gregor Čorokalo – vlasnik najvećeg specijaliziranog lanca parfimerija Plaza naglašava kako je njegov poslovni uspjeh rezultirao spajanjem nekoliko faktora – istraživačkim duhom, radoznalošću, spremnošću za učenjem, te  mentorstvom u porodici. Zbog svega toga posao je za njega i užitak, a u planovima za budućnost naglašava nastavak razvoja u maloprodajnoj branši, proširenje ponude i prodaje putem interneta, te očuvanje liderske pozicije