Nekada je laser bio bolan i rezerviran samo za osobe sa svijetlom kožom. Međutim, u Našoj maloj klinici koriste najmoderniji uređaj Alma Soprano Ice koji ima sonde s hlađenjem – koriste se u pokretu, pa je bol svedena na minimum

Laserska epilacija je najučinkovitiji i najdugotrajniji način za uklanjanje neželjenih dlačica. Za uklanjanje dlačica koristi se laser – koji emitira svjetlost određene talasne dužine. Svjetlost apsorbira pigment, pa dolazi do uništenja ćelija koje proizvode dlaku. Laser djeluje samo na dlake koje su u fazi rasta, te se zbog činjenice da rastu u nekoliko faza, tretman mora ponoviti više puta. Broj tretmana je individualan, a najbolje rezultate imaju osobe sa svijetlom kožom i tamnim dlakama. Važno je poštovati i vremenski razmak između tretmana – kako bi laser djelovao na dlaku u tačno određenoj fazi njenog rasta. Vremenski razmak između tretmana je između četiri i osam sedmica, u zavisnosti od tretirane zone.

Nekada je laser bio bolan i rezerviran samo za osobe sa svijetlom kožom. Međutim, u Našoj maloj klinici koriste najmoderniji uređaj Alma Soprano Ice koji ima sonde s hlađenjem – koriste se u pokretu, pa je bol svedena na minimum.

Također, zbog različitih sondi, učinkovit je na svim tonovima kože i radi čak i na svijetlim dlačicama. Alma Soprano Ice – može se bezbjedno koristiti na čitavom tijelu, kako kod žena, a tako i kod muškaraca.

Soprano ICE koristi SHR metodu Alma lasera koja podrazumijeva uključivanje višestrukih laserskih talasnih dužina, čime omogućava bezbolno, trajno uklanjanje dlačica. Metod zagrijavanja je jedinstven i efikasno oštećuje folikul dlake, dok je posebna ICE™ tehnologija, integrirana u Soprano ICE, rashlađuje površinu kože, čime sprečava osjećaj bola i površinska oštećenja kože kao i opekotine.

NAŠA MALA KLINIKA I LADIES IN VAS DARUJU S POKLON BONOM OD 100 KM – TRETMAN EPILACIJE LICA.

Kako biste učestvovali u ovoj nagradnoj igri, potrebno je da u komentaru, na našoj Facebook stranici – ispod ove objave, označite prijateljicu – koju želite obradovati ovim vrijednim vaučerom.

Metodom slučajnog odabira – izabrat ćemo sretnu dobitnicu.

Igramo se do petka – 10. oktobra! Ime sretne dobitnice objavit ćemo u petak, tačno u podne. 

SRETNO!