Povodom obilježavanja mjeseca ženskog zdravlja, te drugog rođendana magazina Ultra, u  Delta Planet Banja Luka, biće organizovan “Ultra bazar” humanitarnog karaktera, koji će se održati u subotu 24.10.2020. godine od 12 do 16 časova.

U oktobru se tradicionalno više pažnje posvećuje prevenciji raka dojke i ističe važnost ranog otkrivanja najčešće maligne bolesti, koja pogađa žene.

Mnogobrojne javne ličnosti i influenserke su se sa zadovoljstvom priključile ovogodišnjoj humanitarnoj akciji, te poklonile svoje odjevne predmete, koje će posjetioci moći da pogledaju i kupe po simboličnim cijenama na „Ultra bazaru“. Sav prikupljeni novac od prodaje odjevnih predmeta, biće doniran na pravo mjesto – Savezu žena oboljelih od raka dojke “Iskra”.

Na eventu će biti dostupni zanimljivi sadržaji, a najbrže kupce očekuju pokloni partnera. Uz ugodnu muziku za koju će biti zaslužan „Ultra DJ“, u četvoročasovnom druženju nastaće kreativne fotografije u bajkovitoj foto zoni. Sve zvanice koje budu na svečanom otvaranju bazara tačno u podne, uživaće u malom osježenju.

Imajući u vidu da je u toku oktobar, međunarodni mjesec prevencije karcinoma dojke, Ultra magazin je i ove godine odlučio dati poseban doprinos. Iako je iza nas neobična godina, ne smijemo zaboraviti na zajednički cilj, rano otkrivanje zloćudne bolesti, kako bi se povećao broj izliječenih žena.

Udruženje “Iskra” će pripremiti edukativni promotivni materijal u kojem će se žene moći informisati o preventivnim pregledima i važnosti toga da vode računa o svom zdravlju.

Pored prevencije, jednako bitno je dati podršku svim ženama koje trenutno vode bitku ili su pobijedile karcinom. U razvijenim zemljama stopa petogodišnjeg preživaljavanja iznosi oko 95%, a nadamo da će to uskoro biti slučaj i u Bosni i Hercegovini.

Promjena počinje od nas, onog trenutka kada odlučimo pružiti svoj doprinos u skladu sa našim mogućnostima. Žene nisu same i usamljene u svojoj borbi – pokažimo da smo tu jedna za drugu. Ali prvenstveno, budi sebi najbitnija i redovno idi na preglede, koji ti mogu spasiti život.

Humanitarni “Ultra bazar” podržali su: Delta Planet Banja Luka, Avon, Frutela Group, JYSK Bosna i Hercegovina, Violeta We Care, Unicredit Bank Banja Luka, te mnogobrojne javne ličnosti.