Ove namirnice poboljšat će vam zdravlje i vratiti vam energiju!

Jaja

“Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje” poslovica je koju slušamo od malena. Jaja ne morate jesti samo za doručak, ona mogu biti vrlo hranjiv obrok u bilo koje doba dana.

Pileća prsa

Svima nama omiljeno bijelo meso piletine sastoji se od takozvanih dobrih proteina koji ne samo da su dobri za vaše zdravlje nego vas i drže sitima, pa se nećete morati u toku dana dodatno zavirivati u ladicu s grickalicama.

Grah

Proteini i vlakna u grahu ne mogu vam naškoditi. Grah možete spremati na nebrojeno načina, a za one koje ne vole grah, tu su i zamjene u obliku slanutka ili pak crnog graha.

Mrkva

Mrkva je jedno od omiljenih povrća koje se nalazi u svačijem frižideru, a njezina cijena jednako je zadovoljavajuća kao i njezin ukus. Skuhajte je, stavite u umak ili variva ili jedite sirovu s nekim umakom. Opcija je bezbroj, piše wall.hr.

Banane

Banane su jedno od jeftinijih voća koje obiluje kalijem i zdravim sastojcima. Jedite ih sirove ili pečene u raznim kombinacijama s hljebom ili u kolačima.

Smrznuto voće i bobice

Smrznute bobice i voće mogu biti divna poslastica tokom cijele godine. Ako ne patite za svježim voćem, odmrznite ih, stavite u mikser, dodajte jogurt i napravite  smoothie idealan za bilo koje doba godine.

Jabuke

Vjerovali ili ne, ali jabuka dnevno bitno odgađa naše buduće posjete doktorima. Naime, jabuke su odličan izvor antioksidansa, a čine čuda u sprečavanju starenja te odgađanju pojavu znakova istog.