Posljednjih godina sve više ljubitelja ljepote počelo je hvaliti ricinusovo ulje kao prirodno rješenje za rast kose. Vjekovni lijek koji se dugo upotrebljava u tradicionalnoj medicini, ricinusovo ulje kaže se da vlaži tjeme, ublažava perut i kosu ostavlja glatkom i sjajnom.

Prednosti

Kako ricinusovo ulje dobiva na popularnosti u svijetu prirodne ljepote, zagovornici sugeriraju da upotreba ulja može dramatično povećati brzinu rasta kose. Neki čak tvrde da mjesečna primjena ulja može potaknuti rast kose i do pet puta više nego što je uobičajeno.

Kako ga koristiti

Ako ste zainteresirani za upotrebu ricinusovog ulja za rast kose, pokušajte utrljati samo nekoliko kapi ulja u tjeme. Također možete masirati nekoliko dodatnih kapi ricinusovog ulja u sredinu i krajeve kose, što može zaštititi od loma i poboljšati teksturu kose.

Mnogi stručnjaci za njegu kose preporučuju upotrebu ricinusovog ulja ne više od jednom sedmično. Kada se koristi češće, ricinusovo ulje može prouzrokovati nagomilavanje i dovesti do problema poput matiranja. Budući da je ricinusovo ulje izuzetno teško i često ga je teško ukloniti s kose, recepti za liječenje kose obično zahtijevaju razrjeđivanje s drugim biljnim uljima (poput kokosovog ili jojobe). Kombinirana ulja mogu umanjiti i miris ricinusovog ulja, što mnogi smatraju neugodnim.

Najbolje ricinusovo ulje

Zagovornici ricinusovog ulja često preporučuju odabir organskih, hladno prešanih proizvoda. Rečeno je da su hladno prešana ulja kvalitetnija i bogatija hranjivim tvarima od onih koje se prerađuju na većim temperaturama. Kada je riječ o korištenju ricinusovog ulja kao tretmana za kosu, jedna od najpopularnijih vrsta je jamajkansko ricinusovo ulje. Napravljeno od pečenih zrna ricinusa (i pepela nastalog postupkom pečenja) kaže se da je jamajško crno ricinusovo ulje posebno korisno za one sa gustom, suhom i / ili grubom kosom. S obzirom da ricinusovo ulje može izazvati mrlje, najbolje je nositi staru majicu kada koristite ricinusovo ulje na kosi. Ricinusovo ulje također može obojiti peškire, pa provjerite da li je kosa temeljito oprana prije sušenja. Imajte na umu da vašoj kosi mogu biti potrebne dvije aplikacije šampona kako biste u potpunosti uklonili ricinusovo ulje.