Što se tiče make-up trendova – tu sam malo na svoju ruku. Gledam da uvijek svojim klijenticama uradim make-up koji je najbolji za njih, koji će istaći njihove vrline, a ne nešto što je u trendu i što im neće stajati

Savjetuje: Naida Melić – make-up artist

 

Dolaskom jeseni i zime – naša koža se mijenja, a samim tim i njene potrebe. Zrak vani postaje suh, a isto tako i u prostorijama zbog grijanja. Kada nam koža gubi vlažnost i hidrataciju postaje osjetljivija, suha i podložna je iritacijama.

Tako da je moj savjet i broj jedan kad je skin care i priprema kože za šminku hidratacija , hidratacija i samo hidratacija – bez obzira o kojem godišnjem dobu se radi. Uvijek koristim vitamin C u obliku seruma od It’s skin, i BIODERMA Hydrabio Gel-Crème, i naravno, čak i kroz zimski period nastavljam s kremama ili puderom koje imaju zaštitni faktor. Koža će vam biti zahvalna.

Što se tiče make-up trendova – tu sam malo na svoju ruku. Gledam da uvijek svojim klijenticama uradim make-up koji je najbolji za njih, koji će istaći njihove vrline, a ne nešto što je u trendu i što im neće stajati.

Usne će ove sezone više biti glossy, manje mat – što je, iskreno, moj favorit.  Vraćamo se osnovama i nude – prirodnim lookovima. I naravno, za kraj bih rekla da ruž u crvenoj boji nikad ne izlazi iz mode, a učinit će vas svakako primjetnom, ukoliko to želite.

 Nema čarobnog pudera

– Neko sam ko mnogo voli šminku i šminkam se, otkako sam se prvi put dočepala maminog karmina. Ali, svim djevojkama preporučujem da na vrijeme ulažu u skin care, jer je to jedino ulaganje koje će nam se na kraju isplatiti. Nema čarobnog pudera – koji će pokriti nedostatke, ako je koža u lošem stanju.