Ništa se ne može mjeriti s opuštajućom večeri uz dobru knjigu. Omiljeno piće, udobna odjeća, topla dekica i najdraža knjiga – sve je što vam treba…

Kuća zaboravljene ljubavi, Loren Viling

Nezaboravno putovanje kroz prošlost i sadašnjost, ljubavna priča čiji zanos odjekuje stoljećima. Kada je Džulija saznala da je naslijedila kuću nedaleko od Londona, pomislila je da se neko našalio s njom. Nije bila u Engleskoj još od trenutka koji joj je promijenio život: saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila majku. Međutim, po dolasku u Hern Hil počinje da se prisjeća neobičnih detalja iz djetinjstva. Iza lažne pregrade u ormaru pronalazi sliku koja krije priču o kući i tajna polako počinje da se razotkriva.
Princeze sultana – Čuvaj moju tajnu, Jean P. Sasson

Više od dvadeset godina, Sasson nam pripovijeda o voljenoj saudijskoj princezi Sultani koja se bori protiv nevjerovatnih ograničenja s kojima se suočavaju žene na Bliskom istoku. I pored krhkog napretka, ona ne odustaje od svog cilja i nastavlja da vodi skrivenu borbu za jednaka prava žena, ulažući sve što ima u njihovo obrazovanje i šansu za bolji život. Dok nemiri potresaju čitav arapski svijet, svjedoci smo bezumlja i rata koji haraju u Siriji, Iraku, Libiji i Jemenu, odnoseći i ugrožavajući brojne živote.

Zvuk sunčanog sata, Hana Andronikova

Napeta porodična saga, fascinantna ljubavna priča i dirljiva ratna drama. Iako se radnja odvija u jednom danu i jednoj noći, priča nas vodi na putovanje preko tri kontinenata i kroz gotovo cijelo 20. stoljeće. Klupko života Daniela i njegove porodice rasplest će se u nekoliko nevjerovatnih niti, koje se protežu od čarobne Indije, preko ratom poharane Češke do naposljetku Kanade i Amerike.

Nemojte ovo da pokušavate kod kuće – Katie Pearson

Htjela je sve i dobila. Ispričala je svoj život i pokazala da moderne žene mogu da se smiju životu na novi način. Kada sudbina otjera Dot u ćošak, ona odlučuje da napusti uspješan posao i u potpunosti se posveti djeci. Pa, šta ako se njene kćerke jedva sjećaju ko je ona i koliko teško to može da bude?

Kad sam bila nevidljiva – Dorothy Koomson

Nakon nježne gospođice Prim, stiže isto toliko nježna priča, mada na momente i brutalno bolna. Dvije osmogodišnje djevojčice spoje njihova gotovo identična imena i ljubav prema baletu. Postaju najbolje prijateljice, no život ih, kako to često biva, nemilosrdno rastavi. Jedna dospije u samostan, a druga na naslovnice tračarskih časopisa. Mogu li životi međusobno biti više udaljeni od ovoga? Kada se ponovo sretnu, dvadeset godina poslije, svaka je proživjela dovoljno da ispuni nekoliko prosječnih života. Ovo je priča o prijateljstvu i sudbini koju nećete lako zaboraviti.