Neobičan look Michelle Madonne s novom… zaštitnom maskom

Sedmica mode u Njujorku možda je bila uglavnom digitalna, ali nije nedostajalo ni modnih pisti i fizičkih događaja. Mjere su, naravno, bile stroge i upotreba maske bila je obavezna za prisustvo na eventima.

Međutim, neki od gostiju pokazali su se izuzetno domišljatim i otišli korak dalje odabirom da nose … svemirsku kacigu! Da budemo precizni, specijalni prozirni respirator koji pokriva cijelu glavu i nudi potpunu zaštitu bez ikakvog rizika.

Ovom originalnom konstrukcijom kompanije Covidisor, koja podsjeća na kacige astronauta, Michelle Madonna iz Njujorka pojavila se na događaju Rebecce Minkoff, što je svakako izazvalo interesovanje medija i mnoštvo komentara na društvenim mrežama.

“Da li će ovo biti budućnost mode?” neki su se pitali, a drugi komentarisali „kao da stvari već nisu dovoljno čudne“, piše harpersbazaar.rs

Michelle Madonna, međutim, suprotstavila se stilskim okolnostima i nije bila nimalo obeshrabrena da odabere baš ovaj dodatak da upotpuni svoju odjeću. Sjetite se da je prva koja se pojavila sa astronautskim kacigom bila Lady Gaga na ovogodišnjoj dodjeli MTV nagrada. Iako možda nije bila poseban uređaj za zaštitu od Covida-19, ta kaciga nam je rekla nešto o dodacima nove ere.