Ukusno i zdravo

SASTOJCI:

  • Luk
  • Češnjak
  • Bundeva
  • 3 paradajza
  • 1 kašičica koncentrata paradajza
  • 100 grama crvene leće
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • Maslinovo ulje
  • So
  • biber po ukusu

PRIPREMA

Dodajte u dublju posudu kašičicu maslinovog ulja i kratko pirjajte luk i češnjak. Dodajte bundevu narezanu na komadiće, koncentrat paradajza i narezanog paradajza bez kore. Potom dodajte crvenu leću i povratni temeljac, so i biber. Ostavite lagano kuhati 15 minuta. Kada je crvena leća kuhana, krem juha je spremna. Sve sastojke možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Uz nekoliko komadića prepečenog hljeba, ova juha će postati vaš osvježavajući obrok. Prijatno!

Anita Markić, idejni tvorac sadržaja na Instagram i Facebook stranici @slagalicaokusa i Centar zdravog kuhanja @Foodlab. mo., kuhanjem izražava svoju kreativnost, te uči nove načine pripreme raznih jela, slaganja okusa svakog dana i na ugodan način komunicira sa širim auditorijem.