Odbrojavanje je započelo za TV seriju „Melek“ koja će u petak navečer stići na ekrane OBN Televizije. Serija zaokuplja pa\nju svakog gledaoca svojom jakom pričom i gotovo da nema niti jednu manu. Uzbudljiva dramska radnja traje tokom svih 100 epizoda i ostavlja bez daha.

Ovo je priča o snažnoj majci koja će učiniti sve za svoju djecu.

Melek, koja se prije nekolliko godina razdvojila od porodice i počela živjeti u Berlinu, udana je i ima troje djece. Čitav njen svijet jednog jutra okreće se naopako s lošim vijestima. S jedne se strane njezina djeca, a s druge odluke koje mora odmah donijeti.

Nakon šokantnog saznanja o zloćudnoj bolesti Melek odlučuje ustati, ponovno se dignuti iz pepela kao feniks i boriti se za svoju djecu i njihovu budućnost. I ma kako optimistična bila, ova majka će se na svom novom putu susresti s mnogim problemima o kojima do prije koji dan nije ni slutila.

Vodeće uloge u seriji imaju turski glumci koji i dva desetljeća glume u poyori[tu i na filmu, ali i neki mladi nadolazeći talenti. Melek glumi harizmatična Nehir Erdoğan a u ekipi su još Kutsi, Rabia Soytürk, Ulvi Kahyaoğlu, Şerif Sezer i Mustafa Mert Koç.