Možda 2020. nije počela onako kako smo planirali, ali je sa sobom donijela mnogo divnih stvari. Vraćamo se na prirodan i bronzani look, te se ističe prirodna ljepota. Također vrijeme je da eksperimentirate s make-up lookovima, neon bojama i linerima. Donosimo vam najveće beauty trendove 2020.

LJETNE MANIKURE

Manikure raznih boja bit će u trendu cijelu godinu. Nijanse plave boje, french u raznim svijetlim bojama, elegantni ombre sa sjajnim lakovima, te najjednostavnija i najljepša kombinacija pet boja sličnih nijansi. Vizuelno izgleda zanimljivo i bez pretjeranog truda.

RUŽEVI I SJAJEVI U PRIRODNIM NIJANSAMA

Kada je o ruževima za usne riječ, najveći trend za 2020. vraća nas u beauty rutinu koje smo voljeli prošlih godina. Jednostavnost i naglasak na prirodnom looku su najvažniji elementi. Bez obzira na boju tajna se krije u načinu nanošenja ruža – umjesto preciznog poteza, nježno utapkan ruž za usne zbog čega će se među njihovim favoritima uvijek nalaziti kremasti ruž ili lip stain koji su jednostavni za nanošenje i stvaranje prirodnog izgleda.

LAGANO RUMENILO I SUNKISSED LOOK

Rumenilo zaista može imati moć transformacije i jedino što vam je potrebno za naredni period. Dovoljno je da na toniranu kremu nanesete malo rumenila koje u sebi ima sjajne čestice, i može da vašem tenu i izgledu da svježinu. Također, ukoliko ste veći fan bronzera, sedefasti bronzani sjaj na obrazima i očima može upotpuniti vaš natural look.

UPEČATLJIVE OČI

Istaknite oči na najjednostavniji način. U trendu ove godine su definitivno eyelineri u boji i svjetlije sjenke. Sve po uzoru na likove poznate HBO serije Euphoria, make-up je prepun glittera, kristala i neon eyelinera. Ukoliko želite da pokažete svoju artističku stranu kada je make-up u pitanju, ovo je idealna ideja.

KRATKA KOSA

Ovog ljeta popularan je kratki bob i ako ste od onih koji već dugo razmišljaju da se ošišaju kratko, uradite to odmah! Inspiraciju možete pronaći na društvenim mrežama poznatih žena širom svijeta