Uvijek smo u potrazi za kozmetičkim proizvodima koji pomažu našoj koži. Iako su naši ormarići opremljeni osnovama kao što su krema za lice i krema za oči, serum na bazi meda definitivno mora biti dio beauty rutine svake žene u svakodnevnoj njezi kože

Koliko su ljekovita svojstva meda bila poznata i u prošlosti potvrđuje podatak da je u receptu Kleopatrine maske za lice jedan od osnovnih sastojaka bio med. Tada je Kleopatra samo slutila, a u međuvremenu je naučno istraženo i dokazano: med je pravi eliksir za ljepotu.

Sposobnost kože da ostane hidrirana je bitna za održavanje mekoće, elastičnosti i vitkosti. Kako koža stari ili se izlaže vanjskim utjecajima, gubi sposobnost zadržavanja vode, postaje suha i javljaju se bore.

Uvijek smo u potrazi za kozmetičkim proizvodima koji pomažu našoj koži. Iako su naši ormarići opremljeni osnovama kao što su krema za lice i krema za oči, serum na bazi meda definitivno mora biti dio beauty rutine svake žene u svakodnevnoj njezi kože.

Dodavanje seruma u vašu rutinu može djelovati komplicirano i kao da ste nepotrebno produžili svoju jutarnju ili večernju rutinu, ali ako izaberete serum koji odgovara vašim zahtjevima i tipu kože puno brže nego s kremom ćete primijetiti rezultate.

Serum na bazi meda neobično oplemenjuje teksturu kože i ponovo oblikuje konture lica. Kontinuirano djeluje na svim ključnim razinama kože. Otkriva čvršći, glađi, puniji i mlađi izgled. On prodire duboko u kožu, dajući vrlo visoku koncentraciju aktivnih sastojaka koji kombiniraju antioksidante, vitamine i sredstva za hidrataciju te se nameće kao odličan saveznik u njezi kože. Za dodatnu njegu suhe kože, naročito u hladnijem razdoblju koji nam slijedi, preporuka je koristiti serume na bazi meda za dodatno vlaženje barem jednom dnevno ispod vaše kreme za njegu koju inače koristite. Oni su dobra priprema za kremu i pojačavaju njihovu učinkovitost, dakle, osim što sami intenzivno djeluju na kožu, pojačavaju i djelovanje kreme. Upravo zbog toga, kada se jednom odlučite probati ovaj serum, teško ćete ga se odreći. Hijaluronska kiselina koju povezujemo s anti-age učinkom također ima ulogu zadržavanja vlage u koži pa je sastavni dio ove vrste te zbog tog svojstva održava kožu elastičnom. Ono što dobivate količinski možda djeluje malo, ali kada je količina aktivnih sastojaka  u pitanju, onda dobijate mnogo više.

U nastavku donosimo neke od seruma na bazi meda koji će proces starenja kože sporijim i lakšim!

Guerlain Abeille Royal Youth Serum

Dnevni serum koji učvršćuje, tonira i smanjuje pojavu bora. Ovaj serum pročišćava i smiruje teksturu kože, čime se smanjuje izgled finih bora za čvršći i podignuti izgled. Aktivni sastojci u serumu koncentrirani su u mikro kapi – očuvanju njihovog najčišćeg i prirodnijeg oblika. U srcu Guerlainovog Abeille Royale seruma je vrlo čista i moćna raznolikost meda koji proizvodi crna pčela iz Ushanta. Jedinstvena tekstura ovog seruma stimulira ključne mehanizme u procesu ozdravljenja unutar kože kako bi se kontinuirano pomagalo popravljanju bora i gubitku čvrstoće tkiva. Ovaj serum ima divan miris u koji ćete se naprosto zaljubiti.

 Hey Honey Serum

Hey Honey je lagani i luksuzni serum koji nadopunjuje i štiti kožu radi poboljšanja tonusa za elegantno sjajnu kožu. Bogat je sredstvima za hidrataciju i hranjivim tvarima poput meda, svilenih aminokiselina, morskog bakalarnog ulja i vitamina E, pružajući intenzivnu vlažnost i svilenkasto glatku kožu. Možete ga nositi samog ili ispod kreme koju inače koristite.

NYX Honey Dew Me Up Serum

Inspiriran zlatnim sjajem meda, NYX Professional Make up razvio je serum koji izjednačava ten, hrani kožu i rješava vas crvenila. Honey Dew Me Up serum za kožu i primjer ima inovativne reflektirajuće zlatne čestice koje odbijaju svjetlost i koje će vam pomoći da vaša koža izgleda sjajno cijeli dan. Ovaj serum je prožet s medom, zlatnim česticama i kolagenom. Tekstura mu je slična medu, lako se upija i ima veoma svjež i prijatan miris.

Otkrijte najboljeg prijatelja vašeg lica, jer su ovi medeni serumi zaista dobra investicija u ljepotu koja se definitivno isplati.