Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) zvanično je predstavila novi model zidnih klima uređaja Wind-Free™ Deluxe, sa jedinstvenom tehnologijom hlađenja i funkcijama za pametno upravljanje. Kada se radi o VRF sistemima (sistemi promjenljivih fluida), Samsung proširuje svoju liniju zidnih jedinica na srednje i velike privredne objekte, poput hotela i poslovnih zgrada, dokWind-Free™ Deluxe tehnologija u EHS toplotnim pumpama (system ekonomičnog grijanja) omogućuje uspostavljanje sveobuhvatnog rješenja zagrijavanja i hlađenje stambenih prostora.

„Predstavljanjem nove linije Samsung klima uređaja ranije ove godine, ojačali smo svoju ulogu predvodnika na tržištu inovativnih proizvoda za hlađenje i grijanje. Međutim, naš cilj oduvijek je bio da Wind-Free™ tehnologiju učinimo dostupnom široj javnosti, a uz najnoviji Deluxe model u mogućnosti smo da tako nešto i ostvarimo“, istakao je Xavier Feys, potpredsjednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

Inovativna tehnologija hlađenja

Wind-Free™ Deluxe je, slično zidnim modelima za stambene primjene, opremljen jedinstvenom tehnologijom koja dom čini znatno prijatnijim i udobnijim, uz pomoć više hiljada mikroskopski sitnih otvora za ujednačenu distribuciju svježeg vazduha. Pri korištenju Wind-Free™ režima, vazduh se tiho i lagano distribuira, čime se stvara  „okruženje bez strujanja vazduha“.

Pametan rad

Upravljanje Wind-Free™ Deluxe tehnologijom odvija se preko žičanih ili bežičnih jedinica, opremljenih unaprijeđenim funkcijama za regulaciju unutrašnjeg vazduha. Također, moguće je i daljinsko rukovanje jedinicom i njen nadzor putem aplikacije SmartThings, kao i Bixby glasovnih komandi, što korisnicima omogućuje da uključuju i isključuju klima uređaj, biraju željeni režim hlađenja, zakazuju izvršavanje radnji  i nadgledaju potrošnju struje.

Jednostavna  montaža

Uz nosač sa točkićima, za koji su potrebna samo dva šarafa, nova Wind-Free™Deluxe jedinica konstruisana je tako da montaža i servisiranje budu još lakši i brži u odnosu na uobičajene zidne modele. Rezultat je čak 45 posto kraće vrijeme montaže nego kod konvencionalnih modela. Osim toga, zahvaljujući vazdušnim filterima postavljenim sa vanjske strane, servisiranje se može obaviti bez otvaranja jedinice.

TDM Plus

U sklopu asortimana EHS moguće je kombinovati Wind-Free™ Deluxe sa sistemom TDM Plus, koji kombinuje sisteme vazduh-voda (A2W) i vazduh-vazduh (A2A), pružajući sveobuhvatno rješenje za klimatizaciju doma. Mogu se koristiti tokom čitave godine za hlađenje, kao i podno i radijatorsko grijanje.  Također, moguće je maksimalno iskoristiti potencijal sistema povezivanjem na pametnu mrežu ili solarne panele.

Paleta proizvoda

Modeli Wind-Free™ Deluxe kompanije Samsung dostupni su u varijantama VRF (promjenjivi protok fluida) i kao sistem ekonomičnog grijanja EHS.

  • Kapacitet jedinica VRF dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV) ili bez njega.
  • Kapacitet jedinica EHS dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti samo sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV).
  • Raspoloživost paleta proizvoda može se razlikovati na lokalnim tržištima.

ASHRAE  (Američko udruženje inžinjera za rashladne, sisteme za grijanje te  sisteme za klimatizaciju)  definiše „okruženje  bez  strujanja vazduha” kao okruženje u kome je brzina vazdušne struje bez prisustva hladnog istrujavanja niža od 0,15 m/s.

Neophodna je Wi-Fi veza i nalog u aplikaciji Samsung  SmartThings.  Wi-Fi  oprema  naručuje  se  zasebno.  Neophodan je iOS 10.0 ili noviji, odnosno Android 5.0 ili noviji. Mogu biti potrebni dodatni uslovi radi korištenja aplikacije SmartThings u srednjim i većim poslovnim zgradama. Dostupnost opisanih funkcija može zavisiti od izvedbe sistema. Glasovne komande Bixby podržavaju engleski  (US, UK, indijski),  kineski, korejski, francuski, njemački,  italijanski, portugalski i španski jezik.

Testirano upoređivanjem modela  AM022TNVDKHEU  sa konvencionalnim  modelom Samsung  AM022JNVDKHEU pod specifičnim uslovima. U zavisnosti od specifičnih uslova i upotrebe moguća su odstupanja.