Ovim jelom impresionirajte cijelu porodicu

Priredila: Ernestina Hodžić

Sastojci:

2 kg telećih rebaraca

Začini:

  • so
  • majčina dušica
  • bosiljak i korijander
  • crvena paprika
  • 100ml ulja
  • 150ml vode

Prilog

  • 4 veća mlada krompira
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike prezle
  • Začini po želji

Priprema:

Rebarca isjecite na manje komade, ili zamolite mesara da to uradi. Rebarca stavite u posudu za pečenje. Pomiješajte začine i utrljajte ih u meso. Ulje dobro zagrijte. Vrelo ulje sipajte preko mesa. U posudu dodajte i vodu. Prekrijte posudu sa folijom i stavite u pećnicu. Meso se peče 35-40min na 180°.

Dok je meso u pećnici pripremamo prilog. Krompir ogulite i isjecite. Stavite ga da se kuha. Nakon što voda provri, kuhajte još 10min. Iscjedite krompir i stavite ga u posudu za pečenje, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Krompir pospite uljem, začinima kojim želite(meni je so dovoljna) i prezlom. Malo promiješajte i stavite peći 20-ak minuta na 170°.

Jelo servirajte i uživajte.