Evo šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo

Sastojci za tijesto:

  • 300 gr brašna
  • pola kesice germe
  • pola kesice praška za pecivo
  • jedna čajna kašika soli
  • jedna čajna kašika šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml vode

Sastojci za fil:

  • pola kilograma pilećih fileta
  • žuti sir (količina po želji)
  • 350 gr gljiva
  • 250 ml vrhnja za kuhanje

Postupak

Potrebno je sve sastojke za tijesto sjediniti, napraviti kompaktnu smjesu (ručno ili mikserom) i ostaviti tijesto da stoji jedan sat. Dok se tijesto odmara, potrebno je 500 grama pilećih fileta isjeći na sitne komadiće i propržiti na ulju, te dodati začine po želji. Nakon što se tijesto odmorilo, potrebno ga je razdvojiti na dva jednaka dijela, te razviti u veličini koja nam odgovara. Tijesto bi trebalo da je pravougaonog oblika. Tijesto ćemo puniti pilećim filetima i sa izrendanim žutim sirom u količini koja vama odgovara. Potom je potrebno preklopiti maslenicu sa ostatkom tijesta, te zatvoriti krajeve viljuškom kako nam fil ne bi iscurio. Maslenicu je potrebno peći 10 minuta na 200 stepeni. Za vrijeme dok nam se maslenica peče, potrebno je 350 grama gljiva propržiti na ulju, te dodati začine. Nakon što su se gljive propržile, potrebno je dodati 250 ml vrhnja za kuhanje i u to dodati još malo žutog sira. Izvaditi pečenu maslenicu iz rerne te posuti sosom od gljiva.

Prijatno!

Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja