S kojim nijansama se najsretnije živi, pročitajte u nastavku

ŽUTA

Boja sunca i sreće. Naučno je dokazano da se pod njenim utjecajem podiže razina serotonina, hormona sreće, u tijelu. Ovo je zasigurno najbolja boja za bolje raspoloženje. Također potiče i kreativnost, bez obzira na to koliko je intenzivna nijansa. Žutim detaljima najbolje je urediti spavaću sobu i kupaonicu.

ZELENA

Zelena oponaša prirodu; u svijetlijim nijansama opušta i pozitivno djeluje na koncentraciju, a intenzivnija nijansa potiče na akciju. Ova boja savršeno povezuje unutrašnjost s okolinom.

PLAVA

Plava je umirujuća i tako djeluje na um i tijelo, bez obzira na nijansu. Simbolizira povjerenje, a oni koji vole plavu u svojim domovima ljudi su na koje se može osloniti. Općenito, u plavim interijerima radi se bolje, jer smo smireniji i fokusiraniji. Najbolje pristaju u toaletu, radnim sobama i spavaćim sobama

ROZA

Nježno roza u domu će stvoriti topao ugođaj, a to je i boja ljubavi i senzualnosti. Želite li da vaš dom zrači optimizmom, odaberite jarko rozu – zabavna je, pršti energijom i potiče kreativnost. Najčešće ju nalazimo u dnevnim sobama…

CRVENA

Ova odvažna boja ulijeva povjerenje i u dom će sigurno unijeti optimizam. Također, crvena je boja vitalnosti. U dnevnom boravku stvorit će atmosferu dobrodošlice, a u hladnijim danima dom uređen crvenim detaljima doimat će se toplijim.