Nakon zimske čarolije, građani u sarajevskoj Skenderiji mogu uživati u ljetnom klizalištu koje će biti postavljeno do 5. augusta.

Iz KJP Centra Skenderija navode kako se na projektu dugo radilo – kako bi omogućili građanima Sarajeva, ali i gostima iz drugih zemalja, da potpune ugođaj u vrelim ljetnim danima.

Direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo ističe kako je Skenderija, nakon što je dva i po mjeseca bila zatvorena za posjetioce, ponovo otvorila svoja vrata na način da je građanima obezbijeđeno ljetno klizalište.

– Mislim da mnogi gradovi u regionu i Evropi ovo nemaju. Klizalište će biti otvoreno sve do 5. augusta. Veliki broj klubova je već zakupio termine. Građanima smo omogućili tri termina dnevno u 12:00, 18:00 i 20:00 sati, a termin će trajati sat i petnaest minuta – rekao je Kapo.

Veličina klizališta je 1.050 kvadrata, odnosno 30 puta 35 metara.

Kapo je naglasio kako će se klizanje odvijati u skladu s mjerama protiv širenja koronavirusa, to znači ograničen broj posjetilaca u jednom terminu, a to je 100 posjetilaca koliko je dozvoljeno u zatvorenom prostoru.

– Ovo je prvi put da u ljetnom periodu pravimo pravo klizalište. Građani u narednih mjesec i po imaju mogućnost da uživaju u nečemu novom u Sarajevu, a to je novo ledeno klizalište. Nadamo se da će u budućnosti ledena dvorana biti obnovljena, tako da ćemo imati klizalište tokom cijele godine –  poručio je Kapo.

Bekir Ismailović ima 20 godina, a od svoje šeste godine trenira hokej na ledu. Zadovoljan je, kaže, što ima priliku u ljetnom periodu klizati.

– Da, ovo je odlično zaista. Iznenađeni smo. Istina, još uvijek je mali broj posjetilaca, ali pretpostavljamo da još nemaju informacije o terminima, tako da ih očekujemo u većem broju –  rekao je Ismailović.

Dodaje kako je odličan osjećaj ponovo biti na ledu nakon “duge blokade” zbog pandemije koronavirusa.

– Lijepo je prije odlaska na more imati priliku malo i klizati. Polako, ali sigurno život se vraća u normalu – navodi Ismailović. (Anadolija)