Odlučili smo ponedjeljkom dijeliti samo originalne recepte koji će da zabave cijelu porodicu.

S Oreom to nije nemoguće, naučili smo do sada, a danas vam donosimo drugi pobjednički recept iz izazova Oreo zalogaj sreće – Mini Oreo tortu, s neodoljivom kombinacijom čokolade i Oreo Crumbs & Powder.

Recept:

OREO Mini Torta

Za kalup  Ø12

Sastojci:

Kora:

– 100g putera

– 100g tamne čokolade

– 150g brašna

– 250g šećera

– 2 jaja

– 200ml mlijeka

– Vanilin šećer

– Pola vrećice praška za pecivo

– 3 kašike Oreo Crumbs

Fil:

130g bijele čokolade

250ml vrhnja za šlag

3 kašike Oreo Powder

Priprema:

Kora:

Puter umutiti i dodati šećer i vanilin šećer.

Dobro umutiti i dodati 2 žumanjca, 1 kašiku vode i čokoladu rastopljenu na pari.

Sve umutiti da bude pjenasto, zatim dodati brašno, prašak za pecivo, malo soli i mlijeko.

Dodati umućena bjelanca i miješati kašikom.

Posljednje dodati Oreo Crumbs.

Peći 40 minuta na 180 °C.

Fil:

Napraviti ganache od bijele čokolade, tako što vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja, ubaciti nasjeckanu čokoladu i izmiješati dok se ne istopi.

Ohladiti i mikserom mutiti, dok ne bude pjenasto i čvrsto, zatim dodati Oreo Powder.

Kore rasjeći na dva dijela zatim mazati filom osim posljednje kore.

Tortu premazati čokoladnom ganache kremom ili butter kremom i ukrasiti s bijelom čokoladom i Oreom po želji.

Autor: Maida Bačić