Kreativnost je njen životni moto. Dizajnerica koja živi za modu i od mode. Uvijek ističe da je bitno imati kontinuitet u radu, stalno se educirati i usavršavati.

Dvadeset godina angažiranog djelovanja u području modnog dizajna mnogobrojne samostalne modne revije kao i projekti Eminu su etablirali kao našu najistaknutiju modnu dizajnericu. Jasno profiliranim dizajnerskim rukopisom utemeljenim na visokim estetskim kriterijima veoma vješto, u postmodernističkoj maniri, reinterpretira elemete prošlosti stavljajući ih u savremeni kontekst.

Njen doprinos afirmiranju bh. modne scene može se interpretirati kroz obim i kvalitet opusa, ali i nastojanje da se ukaže na značaj našeg naslijeđa kao univerzalne vrijednosti.

S razlogom je nazivaju “ čuvaricom” bh. tradicije. Ona je dizajner koji prati modne instance, međutim ne odstupa od svoje vizije mode i samim tim njen rad ostaje autentičan.

Kroz svoj rad pokazuje zrelost i kontinuitet. Svakim novim projektom ili kolekcijom pokazuje da modna scena Bosne i Hercegovine ima čim da se pohvali i da je moda poziv kojem se treba ozbiljno posvetiti.

Ova dama – nedavno je plasirala i novu kolekciju CORONA.

Kolekcija CORONA nadahnuta je bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja. Žanrovski je unikatan pret-a-porter. Princip monohromije i komlementarnosti se u konačnici smiruje reduciranjem kolorita na ahromatske kontraste crnog i bijelog. Silueta pješčanog sata naglašava ljepotu ženskog tijela. Ističe provokativnu formu odjeće koja naglašava eleganciju i šarm svake dame.

Upotrebom ražličitih tekstura oplemenjuje se izgled odjevnih predmeta. Jednostavnost rukopisa dorađuje čipkanim formama i modnim dodacima koji oslikavaju miris bosanskohercegovačke etnologije. Recentna tematska kolekcija Corona nastala kao sublimacija dosadašnjeg kontinuiranog rada otežanim okolnostima pandemije kad je kreativnost i individulnost bila jedini vid borbe od ove počasti. (Fotograf je bila autorica, manekene je zamijenila lutkama i na društvenim mrežama – objavljivala fotografije modela koje je izradila).

Prezentira ovu kolekciju kroz mini kolekcije od po tri modela u vidu triptiha inspirirajući se bojama zastava zemalja koje su ugrožene ovom bolešću (Bosna i Hercegovina, Kina, Iran, Hrvatska, Italija…..) ili jednostavno uvezujući modele tematske cjeline grupisane prema principu monokromije. Poveznica ove kolekcije je maska koja je neizostavan modni dodatak uz svaki model.