Ostanite kući i steknite nova znanja

Informatika

Nauči informatičku disciplinu uz besplatne internetske kurseve sa Sveučilišta Helsinki, Sveučilišta Stanford, Tehnološkog instituta u Massachusettsu, Sveučilišta Harvard i drugih vrhunskih sveučilišta širom svijeta. Neki od zanimljivijih kurseva su “Elementi umjetne inteligencije” sa Sveučilišta Helsinki i “Uvod u informatičku nauku” sa Sveučilišta Harvard, na koje se možete prijaviti kada vam odgovara, te “Algoritmi” sa Sveučilišta Princeton na koji se možete prijaviti do 11. maja.

Humanističke nauke

Besplatne internetske kurseve iz područja humanističkih nauka možete pronaći na Sveučilištu Pennsylvania, Sveučilištu Yale, Sveučilištu Princeton, Sveučilištu Sheffield i Edinburgh, te u Indijskoj školi ekonomije.

Na Sveučilištu Pennsylvania možete se prijaviti na kurs “Moderne i savremene američke poezije”, i to kada vama odgovara, ili na kurs “Grčke i rimske mitologije”, za koji se možete prijaviti do 11. maja.

Umjetnost i dizajn

Naučite ponešto o umjetnosti i dizajnu na besplatnim online kursevima sa Sveučilišta Pennsylvania, Sveučilišta Yale, Sveučilišta Sheffield, ili Kalifornijskog instituta za umjetnost.

Na kurs “Rimske arhitekture” sa Sveučilišta Yale možeš se prijaviti do 11. maja.

Inženjering

Prijavi se na besplatne online kurseve iz inženjeringa, a nude ih Sveučilište Princeton, Stanford, Institut za tehnologiju Georgia, hongkonško Sveučilište za nauku i tehnologiju, te Institut za tehnologiju Massachusetts.

Neki od najzanimljivijih kurseva su “Umjetna inteligencija za robotiku” sa Sveučilišta Stanford, te “Uvod u svemirsko inženjerstvo: astronautika i ljudski svemirski let” s Instituta za tehnologiju Massachusetts, na koje se možeš prijaviti kada vam odgovara, piše žena.hr.

Zdravlje i medicina

Sveučilište Tasmanija, Cornell, Sheffield, Liverpool i druga vrhunska sveučilišta širom svijeta nude besplatne online kurseve iz područja zdravlja i medicine.

Kurs –  “Prevencija demencije”, na koji se koje možete prijaviti do 12. maja. Na kurs “Nauka i politika GMO-a” sa Sveučilišta Cornell možete se prijaviti kada vam odgovara.

Matematika

Besplatne online kurseve matematike nude Sveučilište Columbia, Santa Fe Institut, Sveučilište Galileo, Stanford i brojna druga vrhunska sveučilišta.

Na kurs “Uzročno zaključivanje” sa Sveučilišta Columbia možete se prijaviti do 11. maja, a na kurs “Uvod u dinamičke sisteme i haos” Santa Fe Instituta i “Uvoda u statistiku” sa Sveučilišta Stanford možete se prijaviti kada tebi odgovara.

Nauka

Više iz područja nauke možete naučiti uz besplatne online kurseve koje nude Sveučilište Cornell, Alberta, Sheffield, Sveučilište Wageningen i brojna druga prestižna sveučilišta.

Na zanimljivi kurs Sveučilišta Cornell, “Relativnost i astrofizika”, možete se prijaviti kada vam odgovara, a na kurs “Dino 101: Paleobiologija dinosaura” sa Sveučilišta Alberta možeš se prijaviti do 9. maja.

Društvene nauke

Kurseve iz područja društvenih nauka nude Sveučilište Princeton, Yale, British Columbia, Harvard i brojna druga prestižna sveučilišta. Na kurs “Pravosuđe” sa Sveučilišta Harvard možete se prijaviti do 10. juna, dok se do 11. maja možete prijaviti na kurs Sveučilišta Princeton, “Paradoksi rata”.