Savršena kombinacija keksa, karamele, banane i šlaga. Jednostavno, a itekako efektno. Jednostavni i brzi recept za opuštanje poslije radnog dana!

Sastojci (za kalup promjera 26 ili 28 cm) :

Kora:

– 400 grama plazme

– 200 grama putera

Za karamel kremu:

– 100gr šećera

– 150gr putera

– 350ml slatkog kondenzovanog mlijeka

– 100ml vrhnja za šlag

– 2-3 banane

Za dekoraciju:

– šlag krema od čokolade

– 50 gr bijele čokolade

– 70 gr badema

Postupak:

400gr plazme pomiješati s otopljenih 200 gr putera i napraviti koricu. Također, potrebno je koricu utisnuti na stranice od kalupa kako bi moglo izdržati karamel kremu i banane. Za karamel: istopiti 100gr šećera (karamelizirati), te dodati 150gr putera. Smanjiti temperaturu i polako otopiti puter u šećeru, te dodati kondenzovano mlijeko i 100ml vrhnja za šlag. Kuhati 5-7 minuta dok se sve ne sjedini. Na koricu izrezati banane i preliti prohlađenom karamel kremom. Staviti u frižider 3-4 sata, te kada se karamel krema malo stvrdne, ukrasiti šlag kremom od čokolade, bijelom čokoladom i bademima.

Evo kako izgleda postupak pravljenja.

Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja