Mirsada Kadribašić, senior brand building manager u Atlantic Grupi, svoju svakodnevnicu odlučila je podijeliti s čitateljima našeg portala. Nakon dugogodišnjeg iskustva u retail industriji iz polja nabave, razvoja poslovne strategije, kao i razvijanja robnih marki, prije dvije godine, pridružila se Atlantic grupi, gdje je zadužena za brand Argeta – za tržišta Hrvatske i BiH.

Njena kancelarija, već dva mjeseca, zbog pandemije, COVID -19 je njen dnevni borovak.

Željeli to ili ne, naučili smo usporiti, a sreća time i bolje slušati, upitati kolegu kako je, kako je proveo dan, biti podrška jedni drugima. U „poslu na daljinu“ ne samo održavati sastanke, prezentacije već i slaviti rođendane kolega putem Skype-a.“

6:30 Jutro je moj omiljeni dio dana.

– Počinjem ga s šoljom čaja, odvojim 15-ak minuta za lagane vježbe yoge za lice i kombiniram ih s meni neophodnim vježbama za područje vrata i ramena, nakon čega sva napetost u ramenima nestaje. Tijelo se osjeća razbuđeno, lagano i spremno za novi radni dan. Zanemarivala sam godinama važnost doručka, ne nalazeći vrijeme da pripremim obrok. Nedavno sam pronašla idealan obrok za mene: dvije kašike granole s malo sezonskog voća i biljnog mlijeka. Brzo se sprema, sadrži voće, hranljive sastojke i energetski vrijedne namirnice koje mi daju energiju za početak dana.

8:00 Volim svoj posao, jer je dinamičan i svaki dan je novo iskustvo.

– Počinjem dan praveći „To Do“ listu. Nastojim da moj dan bude organiziran, produktivan i zato planiram, razrađujući cilj u male zadatke i ispisujući na papir. Ispisivanje „To Do“ liste za mene je ključni trik za postizanje maksimuma produktivnosti. Istina da ponekad pretjerujem u planiranju i organizaciji prenoseći je i na sve segmente života, pa trpim kritike i šale na moj račun od svojih najbližih.

 Vrijeme za predah 12:00

To učinim tako što sebi skuham omiljenu kafu i Argeta snack, najčešće pozovem nekog od kolega na skype. Razgovori s kolegama su uvijek inspirativni, razmijenimo iskustva na različitim tržištima, ali i budemo jedni drugima podrška, nastojimo održati duh zajedništva, širiti dobre priče, širiti ljubav. Svaka dobra priča može početi dobrim obrokom, pogotovo onim koji je napravljen s ljubavlju. No ponekad je samo dobar zalogaj ukusnog namaza na omiljenom hljebu dovoljan za čaroliju. Ako je još začinjen kreativnošću, iznenađujućim novim okusom ili zanimljivim dodatkom, na lice izmamit će osmijeh.

Nastavak rada 12:30

– U „poslu na daljinu“ sastanci s kupcima i  marketinškim agencijama održavaju se online. Tokom noći promijenili smo svoje planove, lokaciju na kojima radimo, ali nismo se zaustavili prilagodili smo se novoj realnosti. Prilagodili smo komuniciju s našim potrošačima, želimo im dati podršku, inspirisati ih, pokazati da smo tu na njih. Argeta želi inspirisati ljude i pokazati kako ovo vrijeme s našim najdražima možemo iskoristiti na zabavan, kreativan i istovremeno, edukativan način. Jedan od projekata na koje smo posebno ponosni je platforma  eknjige-junior.ba  s pričama i zanimljivim zadacima za djecu između četiri i devet godina. Digitalne knjige razvijene s renomiranim dječijim piscima, ilustratorima i razvojnim psiholozima, podstiču razvoj različitih kognitivnih sposobnosti različitih starosnih uzrasta djece i tako predstavljaju zabavan i koristan sadržaj, sa kojim će se djeca s jedne strane sa zadovoljstvom baviti i od kojih će sa druge strane imati korist.

14:30 -15:30 Vrijeme ručka

– Prednosti rada od kuće je što imaš priliku sebi skuhati ukusan obrok svaki dan. One zahtjevnije recepte pripremim dan ranije.

15:30 Pregledam svoju „To Do“ listu, motivira me što sam bliže svom dnevnom cilju.

– Kada završim svoj radni dan, uobičajeno to je oko 17:30  ovisno o raspoloženju biram za relaksaciju jednu od ove dvije aktivnosti: trčanje ili slikanje.

17:30 Nastojim biti angažirana.

– Najviše mi nedostaju putovanja i otkrivanje novih priča i novih gradova. Al,i otkrila sam nedavno da otputovati možeš SADA na virtuelnu izložbu i upoznati neke nove, divne i inspirativne ljude. Pozvana sam da učestvujem na međunarodnoj likovnoj koloniji Kolo i naslikam motiv Trebinja, izabrala Arslanagića most na rijeci Trebišnjici. Izabrala sam ovaj motiv, jer mostovi nas spajaju, spajaju nova prijateljstva i spajaju duše. Ova kolonija je spojila umjetnike iz cijelog svijeta i neizmjerno sam zahvalna na pozivu i podršci.

Ulaganje u mentalno zdravlje i fizička aktivnost

– Kao i umjetnost i trčanje je kvalitetan način za pronaći unutrašnji mir i fokus. Ljepota trčanje je što svaki dan možete napredovati i osjećati se dobro, jer ste popravili svoje vrijeme, ostvarili svoj cilj. Neprocjenjiv je to osjećaj kada dosegneš nešto za što si mislio da ne možeš.

20:00 Kraj dana je rezerviran za razgovore s dragim ljudima.

Tu su i obaveze koje imamo u kući, pospremanje i pripreme za novi dan.

23:00

U krevetu sam najkasnije u 23:00. Da bih fukcionirala sljedeći dan neophodno mi je minimalno sedam sati sna.