Ovog puta smo za vas izabrali neke kultne filmske naslove kojih se svakako vrijedi prisjetiti i u kojima će sigurno uživati i roditelji i djeca

 Beethoven

Kultni film iz dva dijela, iz 1992. godine i danas se nalazi na samom vrhu liste porodičnih filmova, što dokazuje njegov kvalitet! Bernardinac Beethoven i velika grupa drugih štenaca ukradeni su iz prodavnice kućnih ljubimaca. Lopovi Harvi i Vernon imaju opak plan, međutim, Beethoven uspijeva da im pobjegne i utočište nađe kod porodice Newton. Pas postaje miljenik cijele porodice i uživa njihovu ljubav i poštovanje, ali lokalni veterinar doktor Herman, inače blizak saradnik Harvija i Vernona pokušava da ga ubije…

Miris žene

Miris žene izvrsna je drama u kojoj glume dva sjajna glumca, Al Pacino i Chris O'Donnell, a remake je italijanskog filma “Profumo di donna” snimljenog 1974. godine. Priča se vrti oko Charlieja, studenta privatne pripremne škole, koji dolazi iz siromašne obitelji. Kako bi zaradio novac za let kući u Gresham,  Oregon za Božić , Charlie na Dan zahvalnosti uzima posao skrbnika nad umirovljenim vojnim časnikom, pukovnikom Frankom Sladeom, čangrizavim sredovječnim čovjekom koji je sada slijep te je nemoguće družiti se s njim. Slade odlučuje posjetiti New York te zatraži pomoć od Charlieja da ga povede na put.

Ljepotica i zvijer

Dobro poznatu bajku „Ljepotica i zvijer“ ovoga puta možemo doživjeti kroz fenomenalan porodični film, Disney produkcije. Glavnu ulogu igra Emma Watson uz fantastičnu glumačku ekipu koju čine Luke Evans, Ewan McGregor, Dan Stevens, Ian McKellen, Emma Thompson, Josh Gad… Adaptaciju ove klasične bajke o ljubavi između monstruoznog princa i prelijepe mlade djevojke učinili su nezaboravnim.

 Tikvica

Courgette (Tikvica) je intrigantan nadimak za 9-godišnjeg dječaka. Nakon nestanka njegove majke, Courgette se sprijatelji s policajcem Raymondom, koji ga upoznaje s drugim siročadima njegovih godina. U početku on se bori da pronađe svoje mjesto u ovom čudnom, s vremena na vrijeme, neprijateljskom okruženju. Ipak, uz pomoć Raymonda i svojih novih prijatelja, Courgette na kraju uči i da vjeruje i da pronađe pravu ljubav.