Koju ćete vi izabrati za naredni period?

Šiške iz 70-ih

Jedan pogled na šiške Hilary Duff i znat ćete da se sedamdesete vraćaju na sjajan način. Suosnivač Nine Zero One Nikki Lee odgovoran je za ovu lijepu frizuru.

Ponekad je teško držati korak s naizgled stalnim promjenama kose Selene Gomez, ali ovaj pramen joj posebno odgovara. Andrew Fitzsimons, frizer i ambasador brenda Tigi Copyright, voli stil zbog svoje nostalgične ali bezvremenske vibracije.

Još jedna slavna osoba koja odlično nosi šiške 70-ih je Dakota Johnson. Pogledajte je – jasno su napravljeni za nju. Ali ne morate izgledati poput Dakote da biste ovo učinili. Stilista Nine Zero One, Sarah Klein kaže da ove duge šiške mogu biti laskave na svim oblicima lica. “Sa šiškama razdvojenim u sredini i isječenim kako bi zakrivile jagodice, to je mekano i bez napora”, kaže ona.

The Rachel

Ni jedan “friz” nije definirao kasne ‘90-e i rane ‘90-e poput “Rachel”, frizure Jennifer Aniston u seriji Friends. Ovdje se radi o slojevima, plus dobrom feniranju, tako da su dijelovi ispod i glatki i uvijeni. Iako nam ovaj izgled daje jasna sjećanja na određeno desetljeće, stilista Adel Chabbi, vlasnica Adel Atelier-a, vjeruje da je to zapravo svevremenska frizura – i da se vraća na velika vrata za proljeće 2020.

Asimetrični lob

Isprobajte asimetrični stil, poput ovog na Charlize Theron.

“Nije tajna da volim bob frizuru i asimetrični bob nije izuzetak”, objašnjava Fitzsimons. “Izvrsna stvar u bobima, asimetrična i inače, jeste ta što oni dobro izgledaju na raznim tipovima kose i teksturama, tako da možete dobiti svestrane mogućnosti oblikovanja. Asimetrični bob se skraćuje po dužini u leđima i duži u sprijeda – ili, za rubniji izgled, duži s jedne i druge strane. ”

Dužina brade

Zakrivljeni krajevi sada su definitivno u trendu, bilo da su ugrađeni ili savijeni. To je izgled koji se može postići zaštitnim stilom poput pletenica Marsai Martina, koje padaju odmah ispod njene brade. Svjetski frizeri se slažu da se dužina brade vraća, dijelom i zbog njegove svestranosti.

Kratke šiške

Ljeto 2020. sluti na što više kratkih šiški. Oni sjede tačno iznad obrva, što ih čini malo kraćim od prethodnih trendi stilova. Upozoravamo vas da kratke šiške mogu biti zahtjevne za određene tipove kose.  Tekstura kose igra ulogu u tome koliko vaše šiške mogu biti kratke. Imajte na umu da kovrdžave teksture imaju tendenciju smanjivanja kako se suše. Ako skratite vlažne šiške, smanjit će se kada se osuše i biće prekratke.

Jedna dužina

Kim Kardashian kraljica je frizura jedne dužine, bilo da je puštena ili je upletena u kratki bob. Riawna Capri, frizerka i suosnivačica Nine Zero One Salona, kaže kako je taj izgled moderniji od izgleda s tonovima plave teksture.

Novi Bob

Iako se činilo kao da je svaka slavna osoba imala bob u 2019. godini, ovog ljeta je opet tu i ne izlazi iz mode.