Jeste li se ikada zapitali šta ovaj slavni dizajner skriva u svom ormaru. Sigurni smo da vam je ta misao više puta prošla kroz glavu. Jer, ako je toliko maštovit da stvara cipele u koje se zaljube sve žene, zamislite onda kakve je cipele sposoban napraviti za sebe

Christian Louboutin sigurno je najslavniji obućar našeg vremena. On je čovjek koji je inspirirao bezbroj žena da nose njegove luksuzne cipele s crvenim đonom, a i danas je jednako popularan kao početkom 2000. godine kada ga je više puta u seriji „Sex and The City“ spomenula glavna junakinja Carrie Bradshaw. Priče o njegovim cipelama nadilaze svaku maštu, a jeste li čuli priču o ženi koja je završila u zatvoru zbog par istih? Zaista je istina…

Ono što smo, prateći cijelu euforiju oko ovih cipela, naučili tokom godina jeste da žene ništa ne dovodi do ludila kao plakar, od početka do kraja ispunjen redovima CL potpetica ili ravnih cipela, potpuno je svejedno. No, iako je potreban samo jedan pogled kako bi se uočio poznati đon, u svojoj srži, on predstavlja nešto sasvim drugačije. Rad Christiana Louboutina proslava je neprevaziđene, u neku ruku agresivno-ženstvene umjetnosti na velikim platformama, s pretjeranim ukrasima koji podrazumijevaju perje, džepove, šiljke i slično. Christian objašnjava:  – Louboutin žene su zaista sretne jer su žene. Zadovoljne su svojom ženstvenošću s kojom u isto vrijeme mogu da se igraju, ali i da budu moćne.

No, jeste li se ikada zapitali šta ovaj slavni dizajner skriva u svom ormaru. Sigurni smo da vam je ta misao više puta prošla kroz glavu. Jer, ako je toliko maštovit da stvara cipele u koje se zaljube sve žene, zamislite onda kakve je cipele sposoban napraviti za sebe.

Kada zavirite u studio Louboutina pronaći ćete veliku kolekciju satova, ogrtača i kapa. I, naravno, cipele. Papuče, oxfordice, čizme, tene… Njegova kolekcija cipela ostavlja bez daha, što ima smisla jer je cijeli početak njegove muške kolekcije nastao kada je dizajnirao svoju vlastitu obuću.

Također, jasno je da ovaj dizajner iskreno uživa u druženju sa ženama koje znaju nositi njegove kreacije. Znate li šta je bila njegova prva reakcija o ženi iz Dallasa koja je završila u zatvoru zbog njegovih cipela? Poslao joj je cipele.

 Trenutak koji je sve promijenio

– Trenutak kada sam shvatio da će se stvari promijeniti? Bio sam u Kaliforniji, vraćao sam se u Pariz. Morao sam vratiti svoje cipele koje sam čuvao u velikoj Louboutin torbi. Deset žena me zaustavilo na aerodromu i reklo mi koliko sam srećan. Kada sam došao na pregled pasoša shvatili su ko sam. Ime doista govori puno o ljudima.

 Šta je zajedničko Louboutin ženama

– Ono što Louboutin žene imaju zajedničko jeste da vole činjenicu da su žene. Vole svoju ženstvenost, svjesne su koliko mogu da se igraju s njom i budu moćne, i veoma to vole.

 Najbolji savjet

– Najbolji savjet koji sam ikada dobio je bio od Monsieur Roger Viviera  (koji mu je rekao Christian Dior). Rekao je: Cipela treba izgledati da tako da u isto vrijeme bude vidljiva i nevidljiva. Ako pogledate cipelu, ona mora biti lijepa i besprijekorna. No, u isto vrijeme mora imati mogućnost nestanka, mogućnost da se „stopi“ sa ženom dok je nosi. Ovo nije savjet, ovo je doista filozofija.