Proljeće je idealno vrijeme za tortu od jagoda

Potrebni sastojci za koru:

– 250 gr mljevenog keksa (Oreo),
– 100 gr otopljenog putera

Potrebni sastojci za fil:

– 400 gr čvrstog jogurta,
– 600 gr jagoda,
– 1 vanilin šećer,
– 2 želatine,
– 150 gr šećera u prahu,
– 400 ml slatkog vrhnja

1. Koru pripremamo tako što sjedinimo keks i puter, stavimo u kalup (23 cm) i oblikujemo koru. Ostaviti u frižider dok pripremimo fil.

2. Fino sjediniti čvrsti jogurt i jagode, a zatim dodati 2 želatine (pripremljene prema uputstvu na vrećici), 1 vanilin šećer i šećer u prahu.

3. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku, a zatim joj postepeno dodavati smjesu sa jagodama dok sve fino ne sjedinimo.

4. Fil sipati u kalup preko kore i oblikovati.

5. Dekorisati po želji

Cijeli proces izrade – potražite na youtube kanalu.