Giorgio Armani, italijanski modni kreator istakao je da će pandemija – uzrokovana korona virusom, itekako utjecati na modni svijet, te da će velika proizvodnja odjeće biti neprihvatljiva.

Giorgio kaže da je kvalitet mode počeo opadati kada su određene luksuzne stvari velikom brzinom počele biti u trendu, te istom brzinom, nakon kratkog vremena, gube na popularnosti – takvi proizvodi samo nalažu da se kupuje sve više…

Naglasio je i to da su prave luksuzne stvari zapravo relevantne, te da je potrebno vrijeme da se shvati njihova prava vrijednost.

– Luksuz ne može biti prolazan. Nema smisla da dizajniramo garderobu ako se provedu samo tri sedmice u radnji, nakon čega se dobiva status zastarjelog, te tu garderobu zamjene nove stvari, koje se u suštini, ne razlikuju mnogo – ističe modni dizajner.

Giorgio je apelovao brendovima i kupcima da prestanu trošiti novac na trenutne „trendove“. Smatra da modne revije trebaju ostati posebni događaji i da ne treba da se pretvore u rutinu.

– Trenutak kroz koji sada prolazimo je veoma nelagodan, ali nam pruža jedinstvenu priliku da ispravimo sve ono što smo činili pogrešno – istakao je Armani.