Neki filmovi su vječni, a to postaju iz različitih razloga, kao što su svevremenske teme, neki su kultna ostvarenja, neki nose određenu atmosferu ili emociju koju ćemo zauvijek pamtiti… razloga je mnogo, a mi vam donosimo filmske klasike uz koje ćete lakše podnijeti vrijeme izolacije, uzrokovane virusom korona

Priredila: Ilma Jakubović

Kada je Harry sreo Sally

Romantična komedija u kojoj glume Billy Crystal i Meg Ryan jedna je od najvećih romansi svih vremena. Kada je Harry sreo Sally Albright i među njima se počelo rađati prijateljstvo, Harry odlučuje da neće dozvoliti svojoj strasti prema Sally da uništi prijateljstvo. No, kada noć slabosti završi s jutrom punim panike, hoće li njih dvoje podleći Harryjevim strahovima i ostati prijatelji ili će priznati kako su možda ipak stvoreni jedno za drugo?

Miris žene

Charlie Simms pohađa fakultet Baird, internat za mladiće koji je poznat po strogim pravilima i skupim školarinama. Pokušavajući zaraditi novac za put kući kako bi proveo božićne praznike s porodicom, naivni Simms prihvata posao njegovatelja u obližnjoj kući. Posao nije baš ono što je očekivao jer se mora brinuti za antipatičnog, bezobzirnog i slijepog bivšeg pukovnika Franka Sladea koji ima svoj način biranja pomoćnika. No, Charlie prihvata posao zbog sažaljenja. Frankova sestrična je uvjerila Charlieja da njegov zadatak neće biti težak, ali nije računala na putovanje u New York, na koje, zbog Frankova insistiranja, Charlie i on odlaze.

Imaš poruku

Kathleen Kelly vlasnica je male prodavnice dječijih knjiga koju je davno osnovala njena pokojna majka. Kathleen živi s momkom, uglednim novinarom Frankom, ali njihova veza je odavno prerasla u rutinu. Najnovija simpatija Kathleen Kelly je neznanac s interneta kojeg poznaje po šifri ‘’NY152’’. Iza šife krije se Joe Fox, sin vlasnika lanca knjižara ‘’Fox’’, koji jednu od svojih velikih poslovnica uskoro otvara preko puta Kathleenine knjižare. Joe i Kathleen susreću se u stvarnom životu te postaju ljuti poslovni konkuranti ne znajući da su istodobno preko interneta zaljubljeni jedno u drugo.

Jednog lijepog dana

George Clooney glumi arhitektu Jacka Taylora, a Michelle Pfeiffer arhitekticu Melanie Parker. Oboje razvedeni i samohrani roditelji, nisu ni svjesni da im djeca idu u istu školu sve dok jednog dana ne zakasne na izlet, zamijene mobitele te budu prisiljeni na višestruko sretanje. Iako odlučni u namjerama da ne postanu čak ni prijatelji, okolnosti će ih natjerati da o tome dobro razmisle.

Titanik

Krajem aprila 1912. godine, “Titanic” je okončao svoj kratki život, poput najsjajnije zvijezde, ostavivši trag koji tinja i danas, gotovo čitav vijek kasnije. Priča o gigantskom brodu priča je i o sudbinama stotina nesretnih putnika, a posebno o sudbini mladog Jacka Dawsona i lijepe Rose Dewitt. Izvikujući sada već slavnu rečenicu “Ja sam kralj svijeta!” Leonardo DiCaprio postao je na prvi mah prepoznatljiv i nedjeljiv dio nezaboravnog filma, ali i simbol snage ljubavi.