Bulgur je napola skuhana, osušena i zdrobljena pšenica. Evo kako ga pripremiti

Priredila: Guhdija Emina

Sastojci:

Bulgur
2 krastavca
2 paradajza
peršun
Zelena salata
Limun
Paradajz sos
Nar sos
Nar (ukoliko želite)
Čili

Priprema Bulgura:

2 čaše Bulgura, 2 čaše vode (za 4 osobe)

U šerpu sipajte malo ulja i prepecite Bulgur dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. U drugoj posudi zagrijte vodu, kipuću vodu sipajte u šerpu sa Bulgurom i miješajte dok voda isparava, bitno je da ne ispari sva voda. Šerpu poklopite i ostavite da Bulgur stoji nekih 15-20min

Krastavac, paradajz, peršun i salatu isjeckajte sitno i dodajte u Bulgur. Limun nacijedite u smjesu, nar sos, nar, paradjz sos i čili stavite proizvoljno.