Oni su slatki, dobri i pružaju nam bezuvjetnu ljubav, no… kako ih sačuvati infekcija, gljivica, krpelja, mikoza kože? Jesmo li dovoljno edukovani za to, te da li znamo primijetiti simptome, pa na vrijeme reagovati?

Najvažniju ulogu u kontroli zdravlja kućnog ljubimca ima upravo vlasnik. Budući da upravo vi provodite najviše vremena s njim, prvi ćete primijetiti čak i suptilne promjene u njegovom izgledu i ponašanju, što je najčešće prvi znak narušenog zdravstvenog stanja. To je odgovoran zadatak, ali kroz nekoliko jednostavnih postupaka možete otkriti problem, prije nego se razvije u ozbiljnu bolest. Kontrole i sistematski pregledi kod veterinara su svakako obavezni, a u današnje vrijeme postoji čitava industrija preparata. Na vlasnicima je da se odluče šta će koristiti kod svog psa, bilo da su u pitanju spot-on, ogrlice ili neki drugi preparati.

Kao i kod svih bolesti i ovdje važi pravilo – bolje spriječiti nego liječiti, posebno, jer se radi o bolestima, čije liječenje zna biti dugotrajno i komplikovano. Ponekad infekcija životinje nije vidljiva, već životinja prenosi spore gljiva, koje mogu da zaraze čak i čovjeka. U razvoju infekcije važnu ulogu igraju faktori kao što su oštećenje kože, obim lučenja loja i znoja, pa sve to zajedno ne smijemo shvatiti olako i smatrati da će proći samo od sebe vremenom.

Osim gljivičnih infekcija, tu su i krpelji. Krpelji napadaju životinje radi sisanja krvi. Razmnožavaju se i slobodno žive u prirodi, imaju širok životni areal, tako da ih možemo naći i u najurbanijim životnim sredinama. Najaktivniji su u periodu proljeća i jeseni, međutim, uporedo s klimatskim promjenama, povećava se broj ovih parazita i imamo sve češće infesticije kod pasa i u toku cijele godine.

Rješenje za sve gljivične infekcije, mikoze, grinje, bube i krpelje je: Urban Dog specijalna linija A-mico

U okviru A-mico linije imamo šampon i losion o kojima ćemo detaljnije u nastavku, ali koji nikako NISU ZAMJENA za antibiotik u ozbiljnijem oboljenju.

Delikatni šampon nudi zaštitu za fiziološku funkcionalnost kože, idealan je za čišćenje kože kada pas ima mikoze, grinje, krpelje, bube i razne anomalije koje se nalaze na površini kože.

Zahvaljujući eteričnim uljima od prirodnih ekstrakata koji imaju stabilnu ph vrijednost, ovaj a-mico šampon može da pomogne koži koja boluje od mikoze kao i tome da koža vrati svoj ph balans.

Odličan je u održavanju strukture kože i pomaže da se koža odbrani od parazita. Pogodan je za sve pse, a još bolji efekat daje sa a-mico losionom  koji ubrzava sam tretman liječenja. Štiti kožu, dlaku i ima ugodan i blag miris.

Aktivni sastojci su:

*kloreksidin diglukonat: sredstvo za dezinfekciju koje pomaže u sprječavanju razmnožavanja mikroorganizama.

*salicilna kiselina: ima umirujuće djelovanje na kožu, potiče promet stanica što pogoduje redovnom uklanjanju mrtvih stanica.

*klimbazole: utiče na normalizaciju kože i sprječavanju mikoze kao i njeno širenje po koži.

*cink: antibakterijsko i regulatorno dejstvo

*majčina dušica, ruzmarin i čajevac: doprinose prirodnom pročišćavanju kože i održavanju fiziološkog odbrambenog mehanizma kože.

A-mico losion je intenzivan losion za tretman oboljele kože. Losion se brzo absorbuje. Inovativna formula sa balansiranom i stabilnom ph vrijednošću, obogaćena eteričnim uljima i prirodnim ekstraktima koji imaju dezinfekcijsko dejstvo i koji su pomno odabrani kako bi vratili epidermi njenu funkcionalnu ravnotežu. Najbolji rezultat daje kada se miješa sa a-mico šamponom. Svakako, naši psi se prljaju i vi treba da ih kupate, ali i u odabiru šampona budite pažljivi, pomno birajte i gledajte sastojke. Short nutritivni šampon iz linije Urban dog, pored svojih ostalih nutritivnih sastojaka kombinovanih sa ojačanim polimerima, sadrži ulje kokosa koje je savršeno u borbi protiv buba i krpelja.

Dakle, s tri proizvoda možete da očistite svog psa, preventivno ga zaštitite od svih mikroorganizama, a ukoliko je oboljenje već nastalo, onda mu možete pomoći da što lakše prebrodi i ozdravi.

Zdrav pas je sretan pas! Budite brižni i pažljivi prema vašim ljubimcima. Iako oni ne mogu s nama razgovarati riječima, njihova djela i govor tijela su nam pokazatelji šta im nedostaje. Pravilno se brinite o njima i njegujte ih sa 100% provjerenim prirodnim proizvodima iz Urban dog linije koji su kreirani za dobrobit šapica.