U periodu kada živimo brzo, radimo mnogo, ne vodimo računa o zdravoj ishrani, naročito zdravim slatkišima, divno je znati da postoji neko ko se brine da naša nepca budu nagrađena dobrim šećerima i energijom…

Selma i Sabina, sestre iz Sarajeva, svoju ljubav prema zdravom stilu življenja, prenijele su i u kuhinju. Vodile su se idejom da kreiraju nešto jednostavo, zdravo, ukusno, nešto što će biti namijenjeno svim generacijama.

Priča o Hurmanu, hurma + gurman = hurman, nastala je sasvim slučajno. Sestra i ja smo se, nakon dugo razmišljanja, uvijek vraćale istoj ideji: Zašto ne iskoristiti proizvod koji se oduvijek koristi u ishrani, bogat i hranjiv, veoma zdrav, a uz to preukusan? Zašto ne iskorititi HURMU – počinje priču Selma.

Sve vrijeme na tržištu vlada borba o tome kako potrošačima plasirati proizvod uz velike kampanje za isti, ne fokusirajući se na njegov sadržaj i kvalitetu. Prvi proizvod iz Hurman radionice je Badema – pažljivo birana, kraljevska hurma, punjena hrskavim bademima, prelivena vrhunskom čokoladom. Badema je prirodna, bez umjetnih boja, šećera, okusa i mirisa.

-Bademom su se svi oduševili, naše kolege, prijatelji, porodica, a ono na šta smo najponosnije jeste da je Badema kod djece i omladine zauzela zauzela prvo mjesto u odabiru slatkiša – kažu sestre, Selma i Sabina.

Hurman trenutno radi na proširenju svog asortimana, tako da će pravi hurmani imati veliki izbor okusa i punjenja kao što su lješnjak, indijski orah, pistacija i kikiriki, dok će najmlađe uskoro obradovati šarenim hurmama.

Kako su svi kriteriji morali biti zadovoljeni, Hurman posjeduje neophodne certifikate, mikrobiološke nalaze i deklaracije nadležnih institucija. Hurman proizvodi našli su svoje mjesto na svim policama poznatog lanca pekara Mlinar – koja je prepoznala kvalitet i osobnost Hurman proizvoda.

Također, Hurman slastice se pripremaju i rade po narudžbama, za sve prilike: rođendane, proslave, svadbe…

U nadolazećim danima Ramazana, sigurni smo da će Hurman, zdravi proizvodi biti neizostavan dio vaše trpeze. Brand Hurman i sve novitete vezano za ovo ime, možete pratiti na društvenim mrežama: Facebooku Hurman, te Instagramu hurmanbh, gdje je trenutno u toku i nagradna igra za najveće hurmane – kaže Selma.

– Za specijalne narudžbe nam se možete javiti i putem e-mail adrese: hurmanbih@gmail.com. Naš slogan glasi: Ako ste gurman, još ste veći HURMAN – poručile su za kraj Selma i Sabina.