Kafa koju pijete određuje kakvi ste.

Ovu rečenicu svi smo čuli već mnogo puta, ali izgleda da ima nešto istine i u tome.
Kafa dolazi u raznim varijantama, a svako od nas preferira onu specifičnu. Crna kafa, espresso, kafa s mlijekom, s kravljim ili možda bademovim… ovaj popis može otići u nedogled, jer je pravljenje kafe prava umjetnost…

U nastavku vam donosimo što kava koju pijete govori o vašoj osobnosti.

Espresso: Osobe koje se ne boje obaveza

Kao ljubitelj espressa, tačno znate što želite. Dok kuhate espresso na svom frižideru ujutro, napravite krug joge i počnite dan pun energije. Vi ste u harmoniji sa sobom te vam je bitan kvalitet. Zdrava prehrana i bavljenje sportom izuzetno su vam važni.

Latte macchiato: Smirene osobe

Latte macchiato se smatra vrlo blagim pićem od kafe, budući da se sastoji od najvećeg dijela mlijeka. Nije ni čudo da se ljubitelji latte macchiata mogu opisati kao ugodne i opuštene osobe. Ujutro je stres za vas strana i nepoznata riječ. Prije početka dana, uživate u miru i tišini koji su vam potrebni uz vašu kafu.

Cappuccino: Aktivne osobe

Čim se oglasi alarm, prvo što radite je uzimate mobitel u ruke. Mailovi, Instagram, Facebook, nije vam za zamjeriti, jer ipak se puno toga dogodilo u osam sati koje ste proveli spavajući. Svoju kafu preferirate popiti van doma te ste aktivna osoba koja uživa otkrivati nove stvar i živjeti život do maksimuma, piše wall.hr

Caffè Latte: Društvene osobe

Djevojke koje vole Caffè Latte, uživat će u druženju s prijateljima i porodici u kafiću. Za njih je važno ne zanemariti svoje najmilije te provode puno vremena s njima, ali upravo zato često im se događa da mnoge obveze ostaju neriješenima.