Trend i u svijetu uobičajena praksa, personalni trening postaje popularan i kod nas. Potreba za personalnim trenerom nije zastupljena samo kod početnika, već i kod iskusnijih vježbača, a prednosti treniranja uz profesionalnu pratnju nemjerljive su na putu postizanja rezultata

Zima je najbolje vrijeme da počnete raditi na ljetnom izdanju svog tijela. Nemojte se dovoditi u situaciju da pred sami godišnji odmor poduzimate radikalne korake. Osim što nećete postići odgovarajući rezultat, namučit ćete se i zanemariti zdravlje.

Veliki broj ljudi odustane nakon kratkog vremena, stoga na putu uljepšavanja fizičkog izgleda najbolji doprinos može dati izbor personalnog trenera. On će vas motivirati i voditi kroz osmišljeni program, koji je prilagođen vašim potrebama.

Trening uz personalnog trenera je trend i u svijetu uobičajena praksa, a polako i kod nas postaje popularan. Bez obzira na vaš dosadašnji nivo angažiranosti u teretani, personalni trener je tu da vam pomogne da lakšim i sigurnijim putem stignete do svog cilja.

Uz njegovu podršku lakše se izboriti s današnjim ritmom života, koji utječe na nedostatak motivacije. Lakše je otići na trening znajući da vas tamo čeka neko ko je isplanirao vaš cijeli trening i ko će vam pomoći da date svoj maksimum. Personalni trener će vas naučiti kako da određenu vježbu izvedete tehnički ispravno, svedete mogućnost povrede na minimum, te samim tim brže postignete željene rezultate.

Uslijed neznanja i neiskustva, prvi ulazak u teretanu može biti stresan za početnika koji ne zna odakle početi. Intervencijom trenera dobijate sve potrebne informacije o vježbama i njihovom prilagođavanju vašem zdravstvenom i fizičkom stanju. Kada sami vježbate, potraga za vježbama, veliki broj pokušaja i pogrešnih izvođenja vježbi može biti frustrirajući. Zašto biste sebi to radili kada pored sebe možete imati educiranu osobu koja će vam pomoći?

Potreba za personalnim trenerom nije zastupljena samo kod početnika, već i kod iskusnijih vježbača kojima se povremeno događa pad motivacije. Tada vas trener može motivirati da izdržite, da pomjerite svoje granice, čineći da dižete više, skačete dalje, te izazovete sebe više nego što biste sami mogli učiniti. Jer, snaga dolazi iz neslomljive volje.

Stručni i veseli kadar Edukativno sportsko-rekreativnog centra “City Gym”, koji pruža usluge iz područja edukacije, rekreacije, relaksacije i sporta, tu je da vam pomogne u svakom trenutku. Odabirom treniranja s personalnim trenerom oni se posvećuju isključivo vama. Gold članski paket pored neograničenog korištenja sale za treniranje, nudi i jedan trening sedmično s personalnim trenerom, jednu Kryo terapiju i masažu mjesečno, dok Platinum članski paket nudi personalnog trenera pri svakom vašem dolasku, dvije masaže i Kryo terapije mjesečno, te piće iz protein bara po svakom dolasku. Odlično, zar ne?

Više o City Gym članskim paketima možete pogledati na www.citygym.ba i putem naših društvenih mreža.