Februar je mjesec ljubavi, a upravo zato smo za vas izdvojili one romane koji su osvojili milione čitateljica širom svijeta. Donosimo vam četiri naslova od kojih morate pročitati barem jedan. Dozvolite sebi da utonete u svijet ljubavi   

Priredila: Ilma Jakubović

Jojo Moyes – Nakon tebe

Louisa Clark nije više obična djevojka koja živi sasvim običan život. Nakon nevjerovatnih šest mjeseci koje je provela s Willom Traynorom, pokušava preboljeti gubitak. Kada je bila primorana vratiti se u porodičnu kuću, osjetila je da je baš na mjestu gdje mora biti. Polako se oporavlja i pomišlja da njen život počinje opet imati smisla, no kad se pojavila osoba iz Willove prošlosti, tu svi njeni planovi padaju u vodu i budućnost je sasvim drugačija od one koju je zamišljala.

Mhairi McFarlane – Ljubav na prvi pozdrav

Od njihovog posljednjeg susreta prošlo je deset godina, ali kada Rachel jednog kišnog dana naleti na Bena, te se godine jednostavno istope. Bili su nerazdvojan tandem, najbolji prijatelji, ali život je očigledno tekao dalje. Ben je u braku. Rachel nije. Ipak, u tom djeliću trenutka, Rachel osjeti kako se to staro prijateljstvo ponovo budi, ali slijedi ga i slomljeno srce koje nikada nije uspjela zaliječiti.

Rosie Walsh – Sve je bilo savršeno, a onda je nestao

Kad se Sara i Eddie upoznaju, čini se da su pronašli jedno drugo. Njihova je ljubav potpuno ispravna i sve je baš kako treba biti. Nakon nekoliko dana romanse, rastaju se s obećanjem da će se uskoro čuti. No, dogodi se neočekivano – Eddie se ne javi, a dani prolaze u mučnoj tišini. Ipak, Sara je sigurna u ono što je osjetila te počinje istraživati. Kamo je nestao i zašto? Sarina opsesija daje priči misterioznu auru psihološkog trilera i ne možete dočekati kraj.

Kako pronaći ljubav u knjižari – Veronica Henry

Ovo je roman o odrastanju i pronalaženju sebe. Junakinja nakon smrti svog voljenog oca preuzima vođenje porodične knjižare. Povratak u zajednicu ljudi koji se ondje okupljaju ima nešto magično u sebi, a svi koji zalaze u knjižaru sa sobom donose brojne zanimljive priče. Ljubav u romanu nije samo romantična – govori se i o prijateljstvu, porodici, te toplini zajednice.