“S obzirom na to da su se moji roditelji razveli u ranoj fazi mog života, od tada živim na dvije lokacije. Moje je srce rano postalo mnogo otvorenije za prilagodbu, upoznavanje, ali i snalaženje”

Dovoljno je da s njom provedete sat vremena da osjetite ozbiljnost koja prevazilazi njene godine, otvorenost koja nosi miris Mediterana – veći dio života provela je u Zadru, racionalnost koju je formirao ovdašnji odnos države prema kulturi, osebujnost duha koji se naslanja na šaroliki porodični background i njenu obrazovanost.

Uprkos olujama koje zapljuskuju lađe mladih umjetnika, Nadine Mičić (25) pronašla je način da igra i bude zapažena, a njeno pravo vrijeme tek dolazi.

Predstava Mjera za mjeru u djetinjstvu bila je dovoljna da se okrenete prema svojoj mami, kostimografkinji Belmi Žiško iz Sarajeva, i u trenutku dok Ana Vilenica hoda po gledalištu kažete: “Hoću i ja”. I ona kao i otac, zadarski ugostitelj, smatrali su da bi Vaš izbor trebao biti drugačiji, no nisu Vas uspjeli razuvjeriti. Kako ste izvojevali pobjedu i krenuli za svojim željama?

– Iako sam oduvijek veoma poslušno dijete, što nisam rekla sama za sebe, vjerujte, za glumu sam se odlučila mimo njih. Nekako sam smatrala da je to jedino što treba da mi pripada i čemu ja treba da pripadam bez predznanja o tome šta me čeka, šta je akademija, a kamoli šta je profesionalni život glumice. Ja sam to, jednostavno, morala.

Ostatak intervjua pročitajte u printanom izdanju Ladies In magazina.