Emira Smajić, direktorica City Gym centra, predstavlja novu fitness priču u bh. prijestolnici

– Fitness kao pojam najčešće koristimo kao sinonim za vježbanje na spravama. Fitness je mnogo više od toga, ili, bolje rečeno, fitness je pojam za sve što nas čini fit. Označava stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovnog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane. Osjećati se dobro u vlastitoj koži, biti zdrav i sposoban za obavljanje svakodnevnih zadaća, biti fit, cilj je svakog pojedinca. Glavni grad BiH zaslužio je da ima takvo mjesto koje će moći zadovoljiti sve potrebe grupe i pojedinca. City Gym je strateški osmišljen da korisnicima pruži najsavremeniju opremu, najbolje trenere i da bude dostupan svima. Pomno smo birali svaki element u sadržaju City Gyma da bismo mogli odgovoriti svakom zahtjevu, a u nekim sadržajima smo otišli i korak dalje, te postali pioniri – govori Emira Smajić, direktorica i vlasnica City Gyma.

 Moderna oprema i najbolji treneri

Jedini u BiH nudite uslugu Kryo-Saune. Ko je može koristiti, u čemu se ogledaju njeni efekti?

– Koncept City Gyma je, između ostalog, da prati svjetske trendove i uvodi inovativne načine vježbanja i rehabilitacije tijela potrebne posebno onima koji se bave redovno ili intenzivno sportom. Zato smo odlučili da svim našim korisnicima pružimo i prvu Kryo-Saunu u zemlji koja je u Evropi već odavno neizostavni faktor i kojom se služe milioni ljudi. Općenito govoreći, riječ je o lokalnom korištenju niskih temperatura u medicinske svrhe. Specifična je i zato što se koristi u liječenju aktivnih povreda, jer se na ovaj način smanjuje krvarenje i sprečava razvoj oteklina i hematoma u području povrede. Cilj je ovom terapijom smanjiti upalne procese, bolove i spazam, poboljšati krvotok, a Kryo se koristi i u efektivnom liječenju mnogih bolnih stanja i za regeneraciju tijela. Također, žene koriste Kryo-Saunu i kao način da se riješe celulita, jer koža koja se povremeno izlaže esktremno niskoj temperaturi postaje zategnuta i ljepša. Nekada su sportisti punili kadu vodom i ledom, te ležali unutra što duže, no Kryo-Sauna danas je lakša metoda koja ne traje duže od tri minute, a nudi je samo City Gym.

City Gym pokriva područja edukacije, rekreacije, relaksacije i sporta. Postoje li programi koje biste posebno izdvojili za poslovne ljude?

– City Gym upravo kroz svoje sadržaje nudi različite programe. Jedan od njih je i za poslovne ljude. Znamo da živimo u svijetu brzog vremena gdje je svaka dobro iskorištena minuta veoma poželjna. Zato smo djelovali i osmislili načine da ponudimo najidealnije programe za sve naše poslovne klijente. Bilo da se radi o grupnom ili pojedinačnom načinu programa, spremni smo da odgovorimo.

Kakvo osoblje očekuje sve one koje žele vježbati u City Gymu?

– Svjesni smo da je jedna od bitnih odlika centra upravo trener. Imali smo na umu da trebamo imati profesionalce, koji, prije svega, vole svoj posao, a zatim da su neko u koga će svi naši korisnici imati povjerenja. Zato sam i lično pažnju posvetila tome da ekipu čine ljudi koji odgovaraju upravo ovim zahtjevima. Pored toga što su treneri, važno mi je da znaju biti i mali psiholozi koji će dati najbolji savjet i biti tu kada je svaka motivacija u pitanju. Do sada su reakcije naših korisnika zaista pozitivne, dok su rezultati pojedinaca koji su izabrali naše trenere i kao personalne na visokom nivou. To nam je najbolji pokazatelj!

Vi nudite također specijalizirane programe. Koliko je pored vježbanja važna ishrana u kreiranju klijentovog režima?

– Svaki program, bilo da se radi o grupnom ili pojedinačnom, sam za sebe je jedinstven. Svakom korisniku pristupamo s velikom pažnjom i na individualan način. Neki od njih žele smršati, neki dobiti na kilaži, dok treći žele ostati i dalje u dobroj formi. Na osnovu tih kategorija kreiramo plan ishrane i navodimo na osnovne navike treninga koji će dati prave rezultate. Ishrana zahtijeva pažnje koliko i sam trening, samo na taj način možemo dobiti prave ciljeve, a to je nemoguće ukoliko nismo upućeni na pravi način.

U kojim workoutima uživate lično?

– S obzirom na to da sam skoro cijeli život u sportu i fitnessu, posao u City Gym centru doživljavam kao svoj drugi dom, pa imam osjećaj da sve što planski ili u trenutku vremena uradim, najviše volim. Često radim kardio trening prije početka poslovnog dana kako bih svoje tijelo i um pripremila i ostala fit tokom dana. Međutim, uživam i u treninzima s utezima i spravama. Jednostavno, volim ovaj sport!

Vizija City Gyma

– Vizija našeg centra je da naši korisnici na jednom mjestu imaju sve što je potrebno za zdravo tijelo i zdrav duh. Možda zvuči kao stara floskula, ali je bitno probuditi zdrave navike novih korisnika, dati pažnju postojećim, a profesionalce zadovoljiti. Ne želimo samo omogućiti trening svojim korisnicima, već ponuditi vrijednost i biti još veći pokretač promjena životnog stila.

Vrhunski fizioterapeuti

– Masaža je važan dio ponude programa centra. Ona povećava cirkulaciju krvi po tijelu i tako odnosi štetne tvari iz naših ćelija. Masaža doprinosi boljim mišićima i zglobovima, njihovom tonusu te djeluje antistresno. Upravo zbog toga preporučujemo relaks i medicinske masaže iz našeg programa. Unutar centra napravili smo prostor za masažu i angažirali vrhunske fizioterapeute i masere koji će odgovoriti na sve potrebne zahtjeve.