Prva uposlenica Ambasade Velike Britanije u BiH, te druga žena iz naše zemlje, koju je kraljica Elizabetha II nagradila počasnim ordenom za rad od značaja za Ujedinjeno Kraljevstvo, sretna je što ima rijetku priliku da radi posao koji voli i stvari u koje vjeruje

Ordenom počasne pripadnice najizvrsnijeg Reda Britanskog carstva okrunjen je dugogodišnji i predani rad Edibe Bakire Trbonja-Kapić, šefice ureda britanskog ambasadora u BiH. Kraljica Elizabetha II priznanje je lično potpisala, a u njeno ime uručio joj ga je na svečanoj ceremoniji aktuelni ambasador Matthew Field.

– Osjećaj je, zaista, sjajan. Velika je to čast, a ujedno i obaveza da se nastavi raditi istim, ili čak i jačim tempom. Orden je potvrda da je ono što ste do sada radili ispravno i da ima vrijednost, pa je samim tim i podstrek za budućnost. Posebno mi je važna činjenica da su me nominirali svi ambasadori s kojima sam radila – četiri prošla, kao i sadašnji – kaže Ediba, prva uposlenica Ambasade Velike Britanije u BiH koja je dobila ovaj orden, te druga žena iz naše zemlje. 

Ovu inspirativnu priču, pročitajte u printanom izdanju Ladies In magazina.