Novogodišnja večer prilika je za svaku ženu da se pokaže u punom sjaju. Stoga, dodajte malo efektnosti uobičajenom make-upu. To je trenutak kad možete koristiti sve one nijanse koje već imate u paleti, a čini vam se da nisu pogodne za nanošenje tokom dnevnog šminkanja. Dakle, šljokice, tuševi u bojama, zvjezdice, vještačke trepavice…

Priredila: Zana Kološ-Mulabdić

Većina pripadnica ljepšeg spola želi zablistati na zabavi u novogodišnjoj  noći. No, prije samog nanošenja šminke, koja će vašem izgledu dati poseban štih, stručnjaci vam savjetuju da uradite nekoliko stvari.

Najprije, bilo bi dobro da odvojite vrijeme za osvježavajuću kupku ili tuširanje. Uz to, na lice nanesite osvježavajuću masku za instant svježi izgled lica. Slijedite dnevnu rutinu – podloga, korektor na dijelu oko očiju, nosa i usta, puder na cijelo lice.

Istaknite jagodice nanošenjem tamnijeg pudera ispod, ali pobrinite se za to da se ne vide rubovi.

Slijedi rumenilo sa svjetlijim nijansama na samoj ivici jagodica. Oči ćete istaći jače nego što to radite uobičajeno – uz svjetlucave tuševe tu su i takva sjenila, olovke, vještačke trepavice, i, naravno, kvalitetna maskara. Ruž je pečat na cijelu priču.

Na kraju, svoje djelo pogledajte dobro iz svih uglova na ogledalu. A za one koji žele posebne kreacije, donosimo i nekoliko najmodernijih make-up stilova za novogodišnju noć ove sezone.

 Usne boje višnje

Većina najpoznatijih svjetskih šminkera uvijek će vam reći da treba istaći usne ili oči. No, ovo pravilo ne morate poštovati na novogodišnje veče. Jedan od njihovih prijedloga je da na lice i oči uz obavezan crni tuš istaknute i obrve, uz svjetliju paletu iz nijansi pudera nanesete upečatljiv  ruž boje višnje. Usne možete dodatno uokviriti olovkom, a nakon nanošenja ruža nanijeti i sjaj u istoj nijansi. Postići ćete pun pogodak.

 Duge na kapcima

Već početkom jeseni najpoznatiji make-up artisti donijeli su pravilo za ovogodišnju šminku da uz svijetla sjenila uz sam rub obrve možete nanositi različite nijanse pink, žute, zelene, ljubičaste i narandžaste. Ruž bi, također, u nešto blažoj varijanti trebao da prati oči, pa bi najbolji izbor bilo sjajilo.

 Crno-bijeli svijet

Za novogodišnju večer možete izgledati misterioznije nego ikad, a to ćete postići na taj način što ćete oči istaći tamnijim sjenilima, uz obavezan tuš i jače izražene trepavice. Na samim rubovima kapka trebalo bi nanijeti sjenilo sa sjajem. U ovom slučaju lice bi trebalo biti nešto svjetlije, naglašeno highlighterom, a usne istaknute prirodnim tonovima i sjajem.

Sasvim drugačije 

Želite li da svi pamte vaš ovogodišnji izgled na novogodišnjoj zabavi? Top svjetski bloggeri i stilisti savjetuju vam da koristite bijeli eyeliner kao konačan pečat na vaš cjelokupan novogodišnji look. Ostatak šminke sami kreirajte.

 Klasika je in

I na modnim pistama ove sezone kao i uvijek klasičan izgled naći će svoje mjesto. Kao da ste se vratili u 30-e godine prošlog stoljeća uz naglašen svijetao ten, obavezan tuš i nekoliko slojeva maskare. Obavezan crveni ruž je nešto što nosi priču s ulica nekadašnjeg New Yorka.

Sjajne zvjezdice

Za one koji žele da zablistaju poput zvjezdica na nebu tokom novogodišnje noći, šminkeri širom planete predlažu da iskoristite sve opcije sjaja. Od onog u sjenilima do primera, na kapcima, pa čak i malih sjajnih tetovaža kojima možete ukrasiti lice ili čak kamenčića, malih srca kojima možete ukrasiti uglove očiju, ili ih staviti iznad gornje usne.

Zlato & Srebro

Kombinacija make-upa s osnovom u zlatnoj ili srebrenoj boji svake godine dočeka nas u većini prodavnica tokom pretpraznične groznice. Tu nema mnogo dileme – birajte prema osjećaju, odjevnoj kombinaciji, ili, jednostavno, raspoloženju. A zlato ili srebro može se naći svuda – u proizvodima od kapaka, do usana, kompletnog lica ili diskretno na vrhovima vaših trepavica. Zato, go girl, have fun!