Adela Hodžić, mlada dizajnerica iz Sarajeva, nakon višemjesečnog rada s ponosom je predstavila specijalnu kolekciju prazničnih haljina i kompleta

Foto: Edvin Kalić

Adela Hodžić, dizajnerica čije kreacije odišu seksepilom i zavodljivošću, nedavno je predstavila mini kolekciju prazničnih haljina i kompleta koji naglašavaju ženske obline i slave žensko tijelo. Dizajn kreacija je jednostavan s detaljima koji svakom modelu daju nešto prepoznatljivo.

I ove zime pliš je veoma popularan materijal, tako da sam nastavila raditi s njim. Naravno, ovoga puta sam kombinirala više materijala, jer sam željela s pet modela koje plasiram ponuditi različite opcije, a ne pet potpuno sličnih haljina. Pored pliša, u kolekciji možete vidjeti likru, šarmez, til i saten s kojima sam se pokušala minimalno poigrati. Trudila sam se da ne napravim prešarenu skupinu materijala koji ne sarađuju međusobno. Na taj način sam željela da što šire pogodim ukus publike – kaže Adela Hodžić, diplomantkinja Dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti.