U spoju tradicionalnog i savremenog ambijenta u utorak 12. novembra, Planika je predstavila svoju dugogodišnju saradnju sa brendom Gabor, kao i potpuno novu dimenziju modnog svijeta inspirisanog ljubavlju i strašću prema cipelama.

Budući da je Planika kompanija sa tradicijom dugom preko 70 godina, te da već dugi niz godina svojim kupcima nudi asortiman pažljivo odabranih i kvalitetnih svjetskih brendova, također je i zvanični distributer brenda Gabor u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu. Sa puno emocija i entuzijazma, Planika svakodnevno nastoji obuhvatiti sve svjetske trendove, koje prezentuje kroz finalnu i pažljivo odabranu kolekciju u svojim maloprodajnim objektima.

,,Za nas cipela je puno više od modnog dodatka, te joj kao takvoj posvećujemo veliku pažnju. U njih se zaljubljujemo, mijenjuju naš stav, siluetu, manire, ponašanja i raspoloženje – navode iz Planike.”

Događaju je prisustvovao veliki broj zvanica, poslovnih partnera i prijatelja, a sve prisutne svojim prisustvom posebno je počastio vlasnik kompanije Gabor – gospodin Achim Gabor, kao i predstavnici Njemačke i Austrijske vanjskotrgovinske komore.

Posjetitelji su imali priliku saznati novitete za sezonu jesen/zima 2019, te upoznati se sa svim karakteristikama ekskluzivne linije obuće Gabor.

Pored noviteta koji su predstavljeni, sve prisutne dame Planika je obradovala parom obuće iz Gabor nove kolekcije po vlastitom izboru zvanica, dok su pripadnici jačeg spola svoj ormar upotpunili univerzalnim novčanikom od prirodne kože.

Ono što je sasvim sigurno jeste da će i ove godine dame svih generacija moći uživati u bogatoj ponudi Planika, Peko & Pia Lank grupacije.