“Ne treba dugo da zaključite da je Hyundai Kona jedan moderan, lijep i bogato opremljen crossover, savršen za gradsku vožnju, ali i za putovanja zbog udobnosti koju nudi”

Piše: Belma Šapčanin

Kao dugogodišnji vozač koji se našao za volanom različitih automobilskih modela, jer, zaista, uživam u vožnji, poziv Ladies In magazinu da testira novu Hyundai Konu prihvatila sam s ogromnim oduševljenjem radujući se novom iskustvu.

Istog momenta počela sam istraživati mogućnosti ove vozilice. Pri Google pretraživanju prvo mi je “iskočila” Kona jarke, neon zelene boje – i već sam se zamislila u njoj. Auto mora biti kvalitetan, važnost toga ne treba ni pominjati, no neko sam koga boje i dizajn osvajaju na prvu. Nadala sam se da će baš taj model biti namijenjen i meni za testiranje.

Približavajući se salonu vidjela sam da se moja želja ostvaruje. Ispred je bila parkirana, baš ta, neon zelena Kona. Srce je zakucalo jače – bila je to ljubav na prvi pogled. Preuzela sam ključeve i krenuli smo u avanturu. Na mojoj istraživačkoj agendi najprije su se našle fancy mogućnosti koje ovaj auto nudi. Highlight je Head-up ekran (HUD), stakleni panel koji može biti uključen ili isključen, ovisno o vašim potrebama. Zahvaljujući ovom detalju fokus ostaje na cesti, upozorava na ograničenja, ali i navigira kroz grad. Idealno, zar ne?!

Ne treba dugo da zaključite da je Hyundai Kona jedan moderan, lijep i bogato opremljen crossover, savršen za gradsku vožnju, ali i za putovanja zbog udobnosti koju nudi. Opcija da ga možete personalizirati i prilagoditi svojim željama i ukusu veliki je plus, jer na neki način dobivamo modernu, ali unikatnu vozilicu. Led farovi i vanjski oblik čine ga dominantnijim, moćnijim i savremenijim modelom. S Hyundai Konom ćete stoga definitivno biti primijećeni na cesti.

Kombinacija boja enterijera usklađena je s vanjskim izgledom. Detalji poput boje pojasa, ekran na dodir s mnogobrojnim funkcijama i olakšanim povezivanjem čine vožnju ugodnijom i sigurnijom. Iznenađena opremom modela, dojmila me je opcija hlađenja sjedišta, koja, itekako, mnogo znači u vrelim ljetnim danima. Definitivno, Kona je automobil koji obećava i nudi mnogo.

Ipak, kao najveće otkriće tokom naše avanture izdvojila bih opciju self drive, koju sam morala probati na otvorenoj cesti. Napredak tehnologije u autoindustriji zaslužuje snažan aplauz! Izazovno je bilo prepustiti volan automobilu i vjerovati mu da će sigurno voziti i pratiti krivine.

Ukoliko želite udoban, lijep, moderan i atraktivan automobil, topla preporuka Ladies Ina je automobil Hyundai Kona. Sjednite za njegov volan i uvjerite se u naše riječi i iskustvo.