Spavanje je jednako važno kao zdrava prehrana i redovan trening, ali dosta ljudi ipak ne spava dovoljno

San je neophodan za naše psihičko i fizičko zdravlje, a odraslim ljudima je potrebno minimalno sedam sati sna kako bi normalno funkcionirali tokom cijelog dana.

Donosimo vam tri savjeta za bolji san:

Rutina

Važno je kreirati rutinu. Ovo je nešto što ćete stalno raditi prije nego odete spavati kako biste sebi uljepšali i olakšali period koji je namijenjen spavanju. Nabavite mekane jastuke i posteljinu, namirišite ih laganim mirisom lavande i opustite se. Instalirajte aplikacije za meditaciju koje će vam pomoći da lakše i brže zaspite, piše wall.hr

Bez elektronskih uređaja

Izbacite mobitel, telefone i slične uređaje iz spavaće sobe. Nemojte provjeravati društvene mreže prije spavanja, isključite internet i ne gledajte vijesti. Svu tehnologiju ostavite van spavaće sobe, a ako vam je potreban alarm, kupite obični sat koji će vas buditi umjesto mobitela.

Spavanje bez odjeće

Jedan od savjeta kako bi bolje spavali noću uključuje spavanje bez odjeće. Ako spavate goli, moguće je da ćete imati kvalitetniji san. Tijelo će na ovaj način održavati temperaturu koja mu je potrebna, a ovaj način spavanja ima dobre efekte po cijelo zdravlje.