Postoji dosta odličnih fitness aplikacija koje nam mogu pomoći organizirati dobar trening

Fitness aplikacije su odličan izbor kada želimo odraditi učinkovit trening i regulirati unos kalorija. Osim toga, fitness aplikacije nas svakodnevno opominju i podsjećaju tako da ne možemo zaboraviti na vježbanje.

Donosimo vam naše 3 omiljene fitness aplikacije:

Control my weight
Control my weight je aplikacija koja prati unos vaših kalorija, što je ujedno i jedna od najvažnijih stavki kada krenete u proces oblikovanja tijela. Ova aplikacija funkcionira po principu dnevnika u koji unosite sve što ste jeli. Na ovaj način možete pratiti tačan unos kalorija tokom dana i prema tome planirati dnevni trening jer znate koliko tačno kalorija trebate potrošiti da biste vidjeli efekt.

Nike run club
Ova aplikacija nas svakodnevno podsjeća koliko je kretanje važno i mjeri svaki pokret tokom dana. Uz to, ova aplikacija svakodnevno ima motivacijske poruke kako bi ostali motivirani da se iz dana u dan sve više krećete, piše wall.hr.

Freeletics
Ova aplikacija je posebno dobra za početnike. Važno je znati da je većina treninga na ovoj aplikaciji obogaćena vježbama visokog intenziteta tako da na početku trebate prilagoditi vježbe svojoj fizičkoj spremnosti.Onima nešto iskusnijima, ova aplikacija može pomoći unaprijediti trening.