U subotu, 12. 10., s početkom u 10 sati održat će se prvi Shell Transport Open Day u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Orbico Bosna i Hercegovina.

Događaj će se održati u krugu kompanije Orbico u Lužanskom polju na broju 7 u Sarajevu, a zamišljen je kao Porodični dan, uz izložbu teško opterećenih, lakih privrednih i putničkih vozila, u kojem će posebno uživati muški dio populacije.

Shell Kids kutak rezerviran je za mališane, koji će imati priliku voziti autiće, crtati, bojiti, družiti se s maskotama…

Pripadnice ljepšeg spola svoje vrijeme provodit će u Beauty kutku, gdje će imati priliku šminkati se i osvojiti vrijedne nagrade.

Uz ukusne palačinke, omiljeni napitak svima – kafu, brojna iznenađenja, kolo sreće svi prisutni će doživjeti nezaboravan vikend.

– Cilj ovog događaja da svi članovi porodice uživaju u onome što ih ispunjava. Mnogo je uloženo ljubavi i pažnje u cjelokupnu organizaciju. Brinuli smo o svakom segmetu i osmislili različite programe koji će se zasigurno dopasti šarolikoj publici – kazala je Ilhana Hodžić, marketing menadžerica Shell maziva u kompaniji Orbico BiH.

Jedan od prijatelja projekta je i Bison…

Ja koristim samo Bison.

Ko god kaže ljepilo, kaže Bison.

Ko god pomisli na Bison, misli na ljepilo.

Prepoznatljivost ovog brenda je gotovo 100%-tna. Bison je desetljećima lider na tržištu ljepila i silikona s tržišnim udjelom od skoro 90% za neke proizvodne grupe u Evropi.

Bison je ključan za svaki posao jer ima proizvodni asortiman bez premca. Koriste ga svi koji moraju nešto učvrstiti, popraviti, montirati i zabrtviti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, dvorištu, kamp kućici i na brodu.

Poznati proizvodi su Poly Max®, Montagekit, Bison Kit®

 

Kvalitet i inovativnost

Odabir Bisona znači odabir kvaliteta. Kako bi garantovao izvrsnu kvalitetu, Bison koristi sistem osiguranja kvaliteta unutar čitavog proizvodnog procesa – od sirovina i proizvodnje, do finalnog proizvoda i dostave, sukladno propisanim i nadziranim procedurama. Naravno, ovaj sistem ima ISO 9001 certifikat pa korisnik može biti siguran u kvalitet.

 Bison International

Bison je dio Bison Internationala, svjetskog opskrbljivača visokokvalitetnih ljepila i silikona za profesionalna i privatna tržišta. Nadalje, Bison International je kompanija iza Bison Professionala, Griffona, Bostika (Italija) and Imedia. Svi su oni neosporni vrhunski brendovi na svojim tržištima i u svojim područjima. Sve o Bison Internationalu možete pronaći na Bisonovoj web stranici.

Bison International je dio Bolton grupe od 1996. godine. Bolton grupa proizvodi i prodaje niz visokokvalitetnih proizvoda, a mnogi od njih su vodeći na tržištu unutar svoje kategorije. Portfolio sadrži 40-ak proizvodnih linija u području hrane, deterdženata i proizvoda za čišćenje, proizvoda za ličnu higijenu i njegu kože, kozmetike, pelena i ljepila.

 Politika održivosti

Bison International vjeruje da je izuzetno važno stalno poboljšavati svoje proizvode i uvoditi inovacije. Svjestan veze između kvaliteta proizvodnje i korištenja proizvoda koji ispravno funkcionišu, Bison je usredotočen na potrebe korisnika kako bi stvorio proizvode koji ispunjavanju njihova očekivanja.

To je za Bison istovremeno i izazov i obveza, kao i održivost. Zaista, Bolton oduvijek stvara proizvode koji su zdravi i sigurni za okoliš. Bison također uvijek ima na umu da se upotrebom ljepila za popravke smanjuje proizvodnja otpada.

Kako je ekološka svijest ključna za Bison, koriste se određene mjere u svim područjima – od razvoja proizvoda i proizvodnih procesa, do njihovog korištenja i odlaganja. Bison International neprestano nalazi nove načine za zaštitu i poboljšanje zdravstvenih uslova za svoje zaposlenike, okoliš i milijone korisnika širom svijeta. To dobro ilustruje činjenica da su emisije otapala tokom proizvodnog procesa značajno ispod zakonski dopuštene granice.

Bisonova politika održivosti počiva na četiri važne postavke:

  1. Kvalitet proizvoda
  2. Inovativno pakovanje
  3. Čista proizvodna poslovnica
  4. Inspirativni ljudi