Ljudi često prave pogrešne korake koji ih mogu koštati vlastite sreće

Jedan od tih koraka odnosi se i na stupanje u brak. Nekada to čine iz potpuno pogrešnih razloga. Baš zbog toga i broj razvoda raste iz godine u godinu.

Ako želite da vaša ljubav zaista traje zauvijek, evo nekoliko razloga zbog kojih nikako ne biste trebali stati pred matičara.

Želite dijete

Istina je da tradicija nalaže redoslijed, prvo ljubav pa brak, pa dijete. Razmislite jeste li zaista tradicionalan tip? Razmislite o tome ko treba slagati redoslijed vašeg života? Vi sami, naravno.

Ispunjavate želju roditeljima

Oni će se osjećati bolje kada budu znali da neko brine o vama. Ako vi niste spremni, ne trebate ni zalaziti u te vode samo zbog njihove želje. Slušajte sebe.

Brak iz interesa

Grcate u dugovima, pa ste se odlučili udati za partnera koji će vam pomoći da se izvučete iz finansijskih problema. Vlastita sreća nema cijenu.

Svi su već u braku

Vaši prijatelji i poznanici su već ušli u bračne vode i sada se osjećate kao da više ne pripadate njihovom svijetu. Ne popuštajte pod pritiscima. Neka stvari idu svojim tokom i ljubav će vas pronaći kada za to dođe vrijeme, wall.hr.

Dugo ste u vezi

Imate dečka i dobro vam je zajedno. Već ste dugo u vezi i želite nešto promijeniti. Ne ulazite u brak ako vam srce govori suprotno.