Poznati sportski brend adidas predstavio je jedinstveni model VRCT jakne, modernu verziju klasične koledžice, koja veliča timski duh i kreativnost. Kao svojevrsni omaž tradicionalnoj bomber jakni, VRCT je ukrašena personalizovanim bedževima koji nas motivišu da svijetu pokažemo svoju ličnost.   

Idealna da se nosi prije i poslije treninga, ova, u isto vrijeme moderna i elegantna jakna, poigrava se sa posebnom estetikom i dizajnom. Lagani, elastični materijal od kojeg je jakna napravljena omogućava maksimalnu slobodu pokreta, dok meka, dvostruko pletena tkanina garantuje savršenu udobnost.

Kako bi se podstakla kreativnost i samoizražavanje, na novoj VRCT koledžici postoji mogućnost izmjene i personalizacije u vidu originalnih bedževa. Kupci će tako moći da pošalju sopstvenu poruku ili da izaberu već postojeći ispis osmišljen od strane nekog od poznatih sportista, kao što su James Harden, Denise Schindler, Mette Towley, Paulo Dybala, Ning Zetao i Stefanos Tsitipas. Svaki od ovih sportista je, u saradnji sa adidasom, dizajnirao stiker koji predstavlja ono za šta se zalaže ili njegovu životnu priču.

 • NBA MVP James Harden – PORODICA
  Pomogla mu je da postane osoba kakva je danas; zaslužna je za njegovo samopouzdanje i lični stil.

 • Paraolimpijska biciklistkinja Denise Schindler – (NE)SAVRŠENOST
  Osporavanje pojma savršenosti u društvu, prevazilaženjem nemogućeg i neuobičajenog.

 • Umjetnica i plesačica Mette Towley – STVARALAC
  Svog života i svoje priče.

 • Fudbaler Juventusa Paulo Dybala – POŽRTVOVANOST
  Njegova, i njegove porodice, ne bi li postigao ono što sada jeste.

 • Bivši svjetski šampion u plivanju Ning Zetao – HRABROST
  Da se svaki put zauzme za ono u šta vjeruje.

 • Teniser Stefanos TsitsipasVJERA
  U svoje snove da postane šampion, u ono što ga je oduvijek pokretalo.

„Suština sporta je pokazati svijetu ko ste, a upravo moj stil na terenu i van njega je oduvijek bio veliki dio toga. VRCT jakna polazi od legendarnog koledž dizajna i pretvara ga u platno za izražavanje originalnosti”, istakao je  svjetski poznat košarkaš James Harden.

Jedinstvena VRCT jakna dostupna je u različitim bojama u specijalizovanoj adidas prodavnici u SCC-u.